Hronika

Lov na dilere u gradovima BiH i Hrvatske

Lov na dilere u gradovima BiH i Hrvatske
Lov na dilere u gradovima BiH i Hrvatske

DUBROVNIK - U Dubrovniku je jutros razbijena grupa koja se duže vrijeme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u saradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene grupe drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području, piše Jutarnji list.

Uz hapšenje nekoliko pripadnika grupe koja navodno broji desetak članova policija je jutros pretražila više kafića, stanova, pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u Bosni i Hercegovini.

Prema dosad dostupnim informacijama, u policijskoj akciji kodnog imena "Gladius 3" privedeno je šestoro osumnjičenih. Među njima su stari znanci policije Ana Perović, Antonio Miljević, konobar u kafiću "Whats Up?", i Tomislav Zucalo, te Alen Perišić, vlasnik kafića koji je jutros bio predmet policijskog pretresa, te Damir Katanić, vlasnik broda "Jug". Identitet šeste osobe zasad nije poznat. Svi su tokom jutra u pratnji krim policije dovedeni u dubrovačku policijsku stanicu 'Villa Palmu'.

U Čajkovićima je na izletnički brod "Jug" doveden i posebno istrenirani policijski pas kojem je bio zadatak utvrditi da li na brodu ima skrivenih narkotika.

Prema neslužbenim informacijama, tokom pretrage broda policijski pas je otkrio tablete koje su zaplijenjene. O čemu je zaista riječ utvrdiće se farmakološkom analizom.

Na izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima". Jutros rano, već oko 6.25, pred poznatim dubrovačkim kafe barom "Whats up" primjećeni su policajci: jedan "klasični" i dva pripadnika Interventne jedinice odnosno "specijalaca". I dok su po jedan "klasični" i jedan "specijalac" na neki način čuvali stražu ispred objekta, u unutrašnjosti kafića su takođe primjećena još dvojica "specijalaca", javlja Dubrovački vjesnik. Policajci su viđeni i u Čajkovici, na obali Rijeke dubrovačke i neposredno uz izletnički brod "Jug" koji je tu na vezu.

Duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država gdje su na meti policije ponovno preprodavači droge. Navodno, ovog puta posebno kokaina te sintetskog amfetamina i marihuane.

Akciju kodnog imena "Maska" od ranih jutarnjih sati provode i policajci MUP-a Republike Srpske u Banjaluci i Trebinju.

Akcija u BiH se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentovanja krivičnog djela organizovanog kriminala, a vezano za neovlaštenu preprodaju opojnih droga i krijumčarenje u zadnjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

U toku je hapšenje više osoba, među kojima i policijskih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije