Hronika

Lukač ulio povjerenje u dalji tok istrage

Lukač ulio povjerenje u dalji tok istrage
Lukač ulio povjerenje u dalji tok istrage

TREBINJE - Dolazak ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača u Trebinje i razgovori sa rukovodstvima Centra javne bezbjednosti i gradske uprave ulivaju povjerenje u dalji tok istrage ubistva Marka Đerića /24/, rekao je zamjenik trebinjskog gradonačelnika Neđo Ćebedžija.

On je ponovio da gradska uprava i građani Trebinja traže da se što prije rasvijetli ubistvo Đerića.

Lukač je nakon razgovora sa rukovodstvom gradske uprave ponovio da će policija zajedno sa tužilaštvom uložiti sve napore da bi se došlo do prave istine u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

On je podsjetio da je jedno lice uhapšeno zbog ubistva Đerića i da se prikupljaju dokazi o ostalim saučesnicima, kojih je, prema saznanjima policije, bilo. 

"Iako se nekima istraga možda čini dugom, prikupljaju se dokazi koji na sudu moraju biti neoborivi", rekao je Lukač.

On kaže da je zamolio oca ubijenog Marka da sa porodicom ne preduzima nikakve radnje koje bi mogle da dovedu do toga da se napravi neko novo krivično djelo.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske razgovarao je danas u Trebinju i sa rukovodstvom Centra javne bezbjednosti i ocem ubijenog mladića o tragičnom događaju i njegovom rasvjetljavanju. 

Kik-bokser Marko Đerić ubijen je prije mjesec dana u "sačekuši" ispred zgrade u kojoj je stanovao u trebinjskom naselju Police.

Za ubistvo je osumnjičen Radovan Andrić /19/ iz Trebinja koji je dan nakon ubistva uhapšen. 

Porodica, rodbina i prijatelji organizovali su dva puta mirne proteste tražeći od nadležnih institucija da ubistvo mladića bude rasvijetljeno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije