Hronika

MUP RS: Netačna informacija o neraspisivanju potjernice za M.R.

MUP RS: Netačna informacija o neraspisivanju potjernice za M.R.
MUP RS: Netačna informacija o neraspisivanju potjernice za M.R.

BANJALUKA- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantovalo je informacije objavljene u medijima koje se odnose na neraspisivanje međunarodne potjernice za licem čiji su inicijali M.R. iz Banjaluke.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka je od Osnovnog suda u ovom gradu 17. marta zaprimio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za navedenim licem, koja je proslijeđena Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 19. marta naredbu, sa svom potrebnom dokumentacijom, proslijedilo Ministarstvu bezbjednosti BiH, koje je nadležno za raspisivanje međunarodnih potjernica, saopšteno je danas iz MUP-a Srpske.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH - Interpol Sarajevo istog dana je obavijestila MUP Republike Srpske da je raspisana međunarodna potjernica za licem čiji su inicijali M.R.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je danas rekao da, prema njegovim informacijama, nije raspisana potjernica za Miletom Radišicem, biznismenom iz Banjaluke.

"Želim da Radišić javno kaže sve što zna i da se raščisti cijela situacija  nastala oko snimka Gorana Suvare", istakao je Mektić i dodao da će na narednoj zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije tražiti da se pitanje odbjeglih osuđenih kriminalaca riješi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije