Hronika

Ubicu Gordane Inđić našli nakon 19 godina potrage

Ubicu Gordane Inđić našli nakon 19 godina potrage
Ubicu Gordane Inđić našli nakon 19 godina potrage

BANJALUKA, DOBOJ - Upornost policije da rasvijetli ubistvo Gordane Inđić, koje se u okolini Dervente dogodilo prije čak 19 godina, rezultirala je hapšenjem Dragana Tirnanića (65), zvanog Tirke, iz Velike Plane u Srbiji, koji je na saslušanju u Beogradu priznao da ju je usmrtio.

"Motivi su lične prirode i oni sežu u lični odnos izvršioca krivičnog djela i oštećene", kazali su iz MUP-a RS, nakon što su, zajedno s kolegama iz Srbije, stavili tačku na misteriju staru gotovo dvije decenije.

Kako se nezvanično saznaje, Gordanu je koštalo života to što se protivila ljubavnoj vezi između Tirnanića i njene kćerke.

"Ona je ubjeđivala kćerku da treba da prekine vezu s Tirnanićem. Zato je on sačekao Gordanu u blizini njene kuće i s leđa je udario kocem, te je ona preminula", ističe izvor upućen u istragu.

Nedeljko Lubura, zamjenik načelnika Uprave Kriminalističke policije u MUP-u RS, precizirao je da su, u saradnji s kolegama iz Srbije, rasvijetlili ovo ubistvo počinjeno u avgustu 1996. godine u mjestu Lužani.

On je dodao da je ovim potvrđeno da MUP RS intenzivno radi na rasvjetljavanju svih krivičnih djela iz prethodnog perioda.

Dragan Prodanović, načelnik CJB Doboj, podsjetio je u petak, na vanrednoj konferenciji za novinare, da je Inđićeva ubijena udarcima tupim tvrdim predmetom u predjelu potiljačne kosti glave.

"Nedaleko od porodične kuće Inđića, 20. avgusta 1996. godine, nakon pet dana traganja, pronađeno je tijelo Gordane Inđić, koje je bilo u fazi truležnih promjena", podsjetio je Prodanović.

Klupko oko osumnjičenog razmotano je nakon što su pripadnici CJB Doboj, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, nakon višegodišnjih intenzivnih operativno-taktičkih mjera i aktivnosti, došli do saznanja ko je ubica, te da on boravi u Srbiji, gdje je potom i uhapšen.

Zatim su pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, u četvrtak, s kolegama iz Srbije, u prostorijama Policijske uprave grada Beograda učestvovali u kriminalističkoj obradi nad osumnjičenim.

Poslije toga je obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, a postupajući tužilac je saslušao osumnjičenog, te za Tirnanića zatražio određivanje pritvora, što je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usvojio, tako da je osumnjični u petak pritvoren.

Iz MUP-a RS očekuju da će Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražiti ustupanje predmeta od postupajućeg Okružnog tužilaštva Doboj, kako bi se ovaj krivični postupak okončao u Srbiji, čiji je osumnjičeni državljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije