Hronika

MUP Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri lica

MUP Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri lica
MUP Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri lica

BANJALUKA - MUP Republike Srpske podnio je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv četiri odgovorna lica u akcionarskom društvu sa sjedištem u Bijeljini zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Pripadnici Јedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH protiv lica čiji su inicijali P.C, D.R, M.Ј. i R.T.

"D.R. i P.C. su, obavljajući poslove odgovornog lica u akcionarskom društvu sa sjedištem u Bijeljini, D.R. od 2005. do 2010. godine, a P.C. od 2010. godine do 2014. godine, pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G, te za isti iznos oštetili akcionarsko društvo", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova lica su preuzimala zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od odgovornih lica čiji su inicijali M.Ј. i R.T, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju licima koje oni odrede, što su M.Ј. i R.T. činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama.

Pri tome su M.Ј. i R.T. po prethodnom dogovoru sa P.C. i D.R. sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione dijelove akcionarskog društva s namjerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava.

Izvještaj je podnesen Tužilaštvu BiH 28. jula, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije