Hronika

Majci se otisnuo automobil, poginuo petogodišnji sin

Majci se otisnuo automobil, poginuo petogodišnji sin
Foto: Ilustracija | Majci se otisnuo automobil, poginuo petogodišnji sin

ZENICA - Petogodišnji D.N. poginuo je u utorak naveče u zeničkom mjestu Starina u prevrtanju opel vektre, koja se prethodno otisnula i survala sa podzide visoke 2,5 metara, a zatim pala na krov!

S.N., sestra bliznakinja stradalog dječaka, koja je takođe bila u vektri, lakše je povrijeđena.

Tragedija se dogodila u utorak oko 20.40, kada je E.N., majka mališana, pred garažu dovezla vektru, a u kojoj su joj bila djeca.

"Potom je majka izašla iz vozila da otključa garažu, da bi, dok je vozilo radilo, a ručna kočnica bila zategnuta, automobil nekontrolisano krenuo unazad, krećući se otprilike oko 15 metara, a potom se, dolaskom do betonske podzide visoke oko 2,5 metara, prevrnuo preko te podzide i pao na krov", potvrdili su za "Nezavisne" iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dječak je tada teško povrijeđen i od povreda je podlegao na putu do Hitne medicinske pomoći u Nemili.

"Nakon policijskog uviđaja, dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju koja će se obaviti u Kantonalnoj bolnici Zenica", navela je Naila Muratović, portparol MUP-a ZDK.

To je tek jedna od serije saobraćajnih nezgoda koje su se u utorak popodne i danas dogodile na bh. putevima, a povrijeđeno je još troje djece.

Tako je juče u 17.25 petogodišnji pješak iz Gračanice teško povrijeđen u tom gradu, kada ga je udario pasat kojim je upravljao njegov sugrađanin S.D.

Već u 20.40, baš kada je došlo do tragedije kod Zenice, tri osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže, u saobraćajnoj nezgodi na putu Tuzla - Zvornik, u mjestu Dubnica kod Kalesije.

Sudarili su se golf, koji je vozio E.O. (23), i audi, kojim je upravljao R.N. (48), obojica s područja opštine Kalesija, a povrijeđene su jedanaestogodišnja i desetogodišnja putnica u audiju, kao i vozač golfa.

Jedanaestogodišnjakinja ima teške povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, dok je preostalih dvoje lakše povrijeđeno, te su pušteni na kućno liječenje.

Pola sata prije te nezgode biciklista Enes Trokić (66) iz Gradiške povrijeđen je u tom gradu kada ga je udario pežo, za čijim volanom je bila njegova tridesettrogodišnja sugrađanka Daliborka Karapetrović.

"Nezavisnim" je potvrđeno da se ova nezgoda dogodila sinoć oko 20 časova na raskrsnici ulica Karađorđeva i Envera Šiljka.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je povrijeđeni biciklista prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Već oko 22 sata u Jelahu su se sudarili golf i vozilo Hitne pomoći i jedna osoba prevezena je u zeničku Kantonalnu bolnicu nakon te nezgode. Jedna žena je povrijeđena jutros u semberskom selu Ljeljenča, kada ju je, dok je vozila bicikl, udario reno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije