Hronika

Makedonskom kamiondžiji godina dana zatvora

Makedonskom kamiondžiji godina dana zatvora
Makedonskom kamiondžiji godina dana zatvora

BRČKO - Osnovni sud Brčko distrikta izrekao je danas makedonskom državljaninu Dejanu Krstevskom kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, da bi je, na zahtjev optuženog, pretvorio u novčanu kaznu u iznosu od 33.100 KM.

Krstevski je 1. juna ove godine na raskrsnici "Kasino" u Brčkom skrivio saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradala 51-godišnja Selvija Iljazović.

Sud je  donio odluku o ukidanju pritvora optuženom, koji je nakon plaćanja kazne i troškova postupka pušten na slobodu. 

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je novinarima da je presuda u ovom slučaju donesena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je Tužilaštvo zaključilo sa Krstevskim i predložilo Sudu da mu se u skladu sa sudskom praksom izrekne jednogodišnja zatvorska kazna. 

Na ovaj način krivični postupak protiv njega pravosnažno je okončan za manje od mjesec dana od dana izvršenja krivičnog djela. 

"Tako su, osim  brzog okončanja istrage i izvođenja optuženog pred sud gdje je  kažnjen za izvršeno krivično djelo, u vrlo kratkom roku ispunjeni  i zakonski uslovi da porodica smrtno nastradale bude materijalno obeštećena", rekao je Beganović.          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije