Hronika

Maloljetnika tukao i tjerao da krade s njim

Maloljetnika tukao i tjerao da krade s njim
Maloljetnika tukao i tjerao da krade s njim

LAKTAŠI - Policija u Laktašima podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci protiv Đure Ubiparipa (32) iz ove opštine zbog sumnje da je u nekoliko krađa koje je izvršio primoravao maloljetnika da s njim krade, tukući ga i prijeteći mu.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći njegove inicijale, kažu kako je maloljetnik trpio batine od januara do avgusta ove godine.

"Više puta ga je fizički povređivao, udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu i prijetio da će mu zapaliti roditeljsku kuću, s namjerom da ga primora da zajedno s njim vrši krivična djela", saopšteno je iz banjalučkog CJB-a, zbog čega je Ubiparip zaradio izvještaj zbog ugrožavanja sigurnosti.

Inače, sumnjiče ga da je zajedno s maloljetnikom u prethodnom periodu iz otključane garaže u Glamočanima, kod Laktaša, ukrao veću količinu aluminijumskog samonosivog kabla i akumulator, ukupne vrijednosti oko 500 maraka.

Kako saznajemo, u jednoj od krađa s njima dvojicom učestvovao je i Nedeljko Svitlanović (19) iz Banjaluke, pa je policija i protiv njega podnijela izvještaj tužilaštvu.

Ta krađa se desila u periodu od marta do avgusta ove godine kada je iz garaže jednog privatnog preduzeća u Trnu ukraden aparat za zavarivanje i sanduk sa mesinganim vodomaterijalom, gdje je pričinjena šteta oko 1.000 maraka. Podsjećamo, i Ubiparip i Svjetlanović su uhapšeni u julu ove godine u okviru akcije "Kliješta".

Tada im je na teret stavljeno da su u periodu od decembra prošle do jula ove godine počinili krađe na području Laktaša teške 30.000 maraka. Meta krađa su bila preduzeća "Agrotrent", "Agić kompani" i "Sinekop" d.o.o, kao i jedno fizičko lice.

Ubiparip je policiji poznat još od 2011. godine kada je uhapšen zbog sumnje da je s još dvije osobe iz laktaškog preduzeća "Zmijanje" ukrao četiri skutera i građevinski alat, pri čemu su preduzeće ojadili za 20.000 maraka.

Rasvijetljene i krađe u Švajcarskoj

Policija u Banjaluci rasvijetlila je i dvije krađe vozila u Švajcarskoj, koje su se desile još 2010. godine u mjestu Klarens, i na osnovu toga podnijela izvještaj tužilaštvu protiv Banjalučanina J.K.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je Jelenko Kopranović, kojem se na teret stavlja da je ukrao dva automobila vrijedna 300.000 maraka, a zatim falsifikovao saobraćajne dozvole i mijenjao identifikacione oznake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije