Hronika

Manje krivičnih djela u Foči

Manje krivičnih djela u Foči
Manje krivičnih djela u Foči

FOČA - Načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović istakao je da su tokom 11 mjeseci ove godine u ovoj opštini registrovana 104 krivična djela, što je za 20 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

"U strukturi krivičnih djela, 95 odsto su iz opšteg kriminaliteta, a pet odsto privrednog", rekao je Kostović nakon sjednice Foruma bezbjednosti opštine Foča.

Forum čine predstavnici policije i lokalne zajednice, koji su ocijenili zadovoljavajućim stanje bezbjednosti u ovoj opštini.

Kostović je naveo da nisu registrovana krivična djela iznude, ucjene ili krađe automobila, te da su se dogodila dva ubistva i jedno nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom. 

Komandir Stanice za bezbjednost saobraćaja Zoran Vuković rekao je da je broj saobraćajnih nezgoda za prvih 11 mjeseci povećan za 26 odsto, a da je na osnovu analiza zaključeno da su najčešći razlog nezgoda neprilagođena brzina i mokar kolovoz. 

Predsjednik Mjesne zajednice Miljevina Srđan Stanković istakao je da mještani nisu zadovoljni brojem policijaca u ovom naselju u noćnim časovima, jer smatraju da bi trebalo da ih bude više. 

"Ranije je obećano da će se povećati broj policajaca i da će biti uvedena i treća smjena u Miljevini, ali to još uvijek nije urađeno", napomenuo je  Stanković.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je od prethodnog sastanka foruma u junu zajedničkim radom policije i opštine urađeno dosta aktivnosti, među kojima i uklanjanje parkiranih havarisanih vozila ispred zgrade policije. 

Mašić, koji je i predsjednik Foruma za bezbjednost, istakao je da će u dane praznika biti pojačan rad policije, te organizovana dežurstva u preduzećima "Izvor" i "Elektrodistribucija", a građanima će na usluzi biti i Vatrogasna jedinica, te Civilna zaštita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije