Hronika

Smanjen broj krivičnih djela, u porastu broj saobraćajnih nezgoda

Smanjen broj krivičnih djela, u porastu broj saobraćajnih nezgoda
Foto: N.N. | Smanjen broj krivičnih djela, u porastu broj saobraćajnih nezgoda

GRADIŠKA - Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška za proteklih devet mjeseci evidentirano je smanjenje broja krivičnih djela za 4,5 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda u porastu za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas načelnik ove uprave Miloš Brkić.

"Broj narušavanja javnog reda i mira manji je za 7,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirane su četiri saobraćajne nezgode sa poginulim licima", naveo je Brkić.

On je rekao da u ovom periodu, osim ubistva Senada Kobilića u Liskovcu, nisu evidentirana druga krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, te bezbjednosnu situaciju ocijenio kao zadovoljavajuću.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić rekao je da je stepen rasvijetljenosti svih krivičnih djela 83 odsto.

"U periodu januar-septembar prijavljeno je 148 krivičnih djela protiv imovine, od čega 60 teških krađa. Primljeno je 17 prijava o počinjenim krivičnim djelima protiv života i tijela", naveo je Puzić.

On je istakao da je otkriveno osam krivičnih djela i 12 prekršaja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, zbog čega je 11 lica uhapšeno, a pronađeno je i oduzeto 111,85 grama marihuane, 16 komada sjemenki kanabisa i jedna tableta ekstazi.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković naveo je da je evidentirano 179 narušavanja javnog reda i mira koja su sankcionisana podnošenjem 91 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 114 prekršajnih naloga.

"Prekršaje je počinilo 246 lica, među kojima je 25 povratnika i 12 maloljetnika", dodao je Trifković.

On je rekao da je za proteklih devet mjeseci evidentirano 399 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe poginule, 26 lica je zadobilo teške, a 134 lica lake tjelesne povrede.

Prema njegovim riječima, evidentirano je 7.515 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, iz saobraćaja je isključeno 707 vozača, 469 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 202 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i 36 vozača zbog ostalih razloga.

Trifković je dodao da je sankcionisan i 381 vozač koji je upravljao vozilima stranih registarskih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije