Hronika

Mario Tomas ranjen u pucnjavi u Sarajevu, četvorica uhapšena

Mario Tomas ranjen u pucnjavi u Sarajevu, četvorica uhapšena
Foto: N.N. | Mario Tomas ranjen u pucnjavi u Sarajevu, četvorica uhapšena

SARAJEVO - Četvorica Sarajlija uhapšena su nakon krvavog obračuna, u kojem je u nogu ranjen njihov sugrađanin Mario Tomas (37), a dio aktera ovog sukoba odranije je poznat policiji.

Ranjeni Tomas je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je i hospitalizovan.

Suvada Kuldija, portparol sarajevske policije, potvrdila je da su mu konstatovane lakše povrede.

"Zadržan je u Klinici za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu", kazala je Kuldija.

Pucnjava se dogodila u četvrtak popodne u Ulici Sutjeska u Sarajevu, a prema nezvaničnim informacijama, istog dana u 19.30 uhapšeni su braća Haris (25) i Edis Banda (29), dok su u 22.20 na saslušanje privedeni i Suljo Planja (41) zvani Domac, te Jasmin Herceglić (37).

Kako je u petak objavljeno, braća Banda su navodno došla u tu ulicu kako bi se sukobili sa Suljom Planjom zbog odranije neraščišćenih računa.

Tu se, međutim, našao i Suljin prijatelj Tomas, koji se umiješao u svađu, pa je jedan od braće Banda, kako se tvrdi, potegao pištolj i Tomasa ranio u nogu. Napadači su potom pobjegli, ali su kasnije locirani.

Tomas je i krajem 2010. godine ranjen u pucnjavi u desnu nogu i vrat, a tada su povrede koje je zadobio bile opasne po život. Haris i Edis Banda su policiji odranije poznati, a na  teret im je stavljano nasilničko ponašanje, krađa i pucnjava.

Sulju Domca je, inače, u aprilu 2015. godine u Ulici Koševo automobilom pokušao udariti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije