Hronika

Marković na saslušanju: Ne sjećam se zašto sam bejzbol palicom napao sugrađanku

Marković na saslušanju: Ne sjećam se zašto sam bejzbol palicom napao sugrađanku
Marković na saslušanju: Ne sjećam se zašto sam bejzbol palicom napao sugrađanku

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Slobodanu Markoviću (56), bivšem direktoru Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, osumnjičenom da je pokušao ubiti pedesetdvogodišnju sugrađanku B.K.

Marković je na ročištu za određivanje pritvora ustvrdio da se tog događaja uopšte ne sjeća, a njegova odbrana tvrdi da mu je potrebno psihijatrijsko liječenje, jer to što je uradio nije počinio svjesno.

- Kada sam čitao za ­šta me terete, činilo mi se kao da se radi o drugom čovjeku, a ne o meni - rekao je Marković na saslušanju u sudu, što budi sumnju da takvim iskazom želi da umanji odgovornost i kaznu koja mu prijeti za gnusni čin koji je šokirao javnost i uznemirio građane Banjaluke.

Njegov advokat Miljkan Pucar smatra da Marković nije s namjerom i svjesno počinio napad.

- Mom klijentu je potrebno psihijatrijsko liječenje, a niko ne zna zašto se desio ovaj nemili događaj. Ubijeđen sam da je potrebno da ga psihijatri pregledaju da bude utvrđeno zašto je to učinio - rekao je Pucar.

Marković je osumnjičen da je u podzemnoj garaži u Ulici Svetozara Markovića u Banjaluci brutalno isprebijao ženu.

Mještani su ispričali da je to uradio jer mu je ova žena dugovala novac, ali je tu informaciju demantovao njen sin, koji je rekao da su od Markovića kupili stan i da su kompletnu cifru isplatili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije