Hronika

Marković pod istragom zbog lažne humanitarne akcije

Marković pod istragom zbog lažne humanitarne akcije
Marković pod istragom zbog lažne humanitarne akcije

BANJALUKA - Niko Marković iz Kiseljaka, koji je godinama obmanjivao javnost prikupljajući donacije od građana i privrednih subjekata za navodno teško bolesnog sina Eduarda, poslije razotkrivanja prevare od strane "Nezavisnih novina" trenutno se nalazi pod istragom.

Potvrdio je to Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

"Isti dan kad ste nam saopštili svoja saznanja, poslali smo dopis Policijskoj stanici u Kiseljaku da ispita sve navode i te provjere su u toku. Naravno, biće potrebno dosta rada da bi se našli svi relevantni dokazi, moraju se naći oštećeni ako ih ima i provesti detaljna istraga. Više informacija ćemo imati u narednom periodu", rekao je Prohan.

Podsjećanja radi, Niko Marković je putem stranice "Let's help Eduardo" godinama molio javnost da doniraju novac i pomognu mu u prikupljanju sredstava za navodno teško oboljelog sina koji, u vještački izazvanoj komi, čeka transplantaciju gušterače u ukrajinskom gradu Kijevu.

Poslije detaljnog istraživanja koje su "Nezavisne" sprovele došli smo do saznanja da je maleni Eduardo živ i zdrav sa majkom u Ukrajini, da dječak tog imena i prezimena trenutno nije u bolnici koja je navedena u brojnim apelima, niti je ikad i bio, a da je Niko Marković u Kiseljaku poznat kao dugogodišnji prevarant. 

Ovim putem još jednom apelujemo na nadležne da se maksimalno posvete ovom slučaju, istjeraju pravdu do kraja, prvenstveno zbog svih onih mališana kojima život zavisi od humanitarnih akcija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije