Hronika

Masakrirao vlastitog oca (67) zbog stana

Masakrirao vlastitog oca (67) zbog stana
Masakrirao vlastitog oca (67) zbog stana

PRNJAVOR - Spasoje Malić (67), iz sela Gornji Vijačani kod Prnjavora u BiH, pokopan je u četvrtak na mjesnom groblju.

Njegovi posmrtni ostaci dovezeni su iz Slovenije gdje ga je, sumnja se, 9. aprila u Zagorju kraj Save u blizini Ljubljane ubio njegov sin Radenko (41), piše 24sata.hr.

Nesrećni penzioner je početkom marta u Gornjim Vijačanima s jednim klesarom ugovorio izgradnju nadgrobne ploče koja će biti postavljena na grobnici koju je za života kupio. U tom selu je živio desetak godina, tačnije nakon što je penzionisan u Sloveniji.

Spomenutog datuma otišao je u Sloveniju s namjerom da sinu Radenku prepiše stan koji je zaradio radeći u Sloveniji. Komšijama je rekao da mu pripaze na kuću jer će se brzo vratiti. U Ljubljani ga je dočekao njegov sin Radenko, koji se dobro ''pripremio'', jer je kupio i sjekiru. Otac mu je rekao da se predomislio i da će stan prepisati unuku, Radenkovom sinu. To je najvjerojatnije bio okidač da Radenko poludi.

Damjan Petrič, šef kriminalističke policije Policijske uprave Ljubljana, službeno je saopštio da je za ubistvo glavni osumnjičeni 41-ogodišnji sin ubijenog.

"On je odbio da sarađuje s policijom, ali budući da je protiv njega prikupljeno dovoljno dokaza, smješten je u pritvor", saopšteno je iz ljubljanske policije.

Monstruozni čin je otkriven kada je jedan od mještana na obali Save pronašao mušku cipelu u kojoj je bio odsječen prst. Da se tu dogodio zločin svjedočila je i veća lokva krvi.

Ronioci su, dan nakon što je sin isjekao oca, njegovo izmasakrirano tijelo pronašli u Savi. Prizor je bio stravičan. Ubica je u namjeri da prikrije identitet žrtve odsjekao prste na rukama, a pokušao je odsjeći i glavu kako bi bio siguran da niko neće otkriti o kome se radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije