Hronika

Medić nakon eksplozije: Ne dugujem ništa i nije mi prijećeno

Medić nakon eksplozije: Ne dugujem ništa i nije mi prijećeno
Foto: Šipovo (Foto: Aco Čavić) / Stevan Medić | Medić nakon eksplozije: Ne dugujem ništa i nije mi prijećeno

ŠIPOVO - Pod tojotom Stevana Medića, privrednika i odbornika SDS-a u Skupštini opštine Šipovo, jutros je eksplodirala bomba u tamošnjoj Ulici Gavrila Principa, a u ovom napadu, srećom, niko nije teže povrijeđen.

Pretpostavlja se da je u pitanju "kašikara", ali takve potvrde zasad nema. Član Medićeve porodice potvrdio nam je da je u vozilu, u trenutku eksplozije, bio još jedan mladić, koji Medića vozi, te da su obojica "dobro prošla".

"Stevan ima samo ogrebotinu na ruci ", rekao je naš sagovornik.

Medić je u izjavi za "Nezavisne" rekao da tokom praznika nije bio kod kuće i nije koristio vozilo, te ga je juče ujutru upalio, a onda se odvezao 150 do 200 metara od kuće, kada je došlo do eksplozije.

"Eksplozija se dogodila sa desne prednje strane vozila, kod točka. Raznijela je tu desnu stranu. Šteta je velika, uništen je i motor. Moram naglasiti da mi prije ovoga nije prijećeno", ispričao nam je Medić. 

I član Medićeve porodice, s kojim smo juče razgovarali, ustvrdio nam je da im niko nikada nije prijetio, niti su kome išta dužni, tako da ih je ovaj napad sve zaprepastio.

Na eksploziju bombe reagovali su i u SDS-u tražeći od Tužilaštva RS da hitno rasvijetli, kako kažu, "teroristički akt".
Iz SDS-a tvrde da je moralna odgovornost za ovaj slučaj na "SNSD-u i RTRS-u, koji su RS doveli na vrlo opasnu stranputicu i u situaciju da više niko nije bezbjedan".

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrđeno nam je da je ovaj događaj prijavljen u 10.55 Policijskoj stanici Šipovo.
"Policija preduzima potrebe mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela i pronalasku izvršioca", rekli su iz PU Mrkonjić Grad.
Medić je jedan od osnivača SDS-a i godinama je bio fisoki funkcioner te stranke. Porodica Medić vlasnik je privatnog drvoprerađivačkog preduzeća "Medex" u Šipovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije