Hronika

Međunarodna istraga zbog prijetećeg mejla

Međunarodna istraga zbog prijetećeg mejla
Međunarodna istraga zbog prijetećeg mejla

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pokrenulo je sa međunarodnim partnerima istragu kako bi se otkrilo ko je u nedjelju na više mejl adresa, među kojima je bila i redakcije "Nezavisnih", slao prijeteće poruke.

"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali", stajalo je u poruci anonimnog autora, a nakon čega smo cijeli slučaj prijavili policiji.

MUP RS poziva sve one koji su posredstvom elektronske pošte dobili poruku ovog sadržaja da to prijave Odjeljenju za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS na mejl: vtk Žmup.vladars.net.

"Imamo saznanja da je poruka istog sadržaja upućena na više adresa posredstvom elektronske pošte. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka", rekla je juče Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Podsjećamo, pored redakcije "Nezavisnih" prijeteće pismo stiglo je i na adresu Narodne skupštine RS.

Poruka je, kako se osnovano sumnja, upućena svim građanima RS i institucijama zbog sprovedenog referenduma o Danu Republike Srpske, a koji je održan u nedjelju.

Poruke u kojima se spominje krv koja teče ulicama i rijekama, a u kojima se poziva u ime Alaha, do sada su praktikovali pripadnici Islamske države u video-porukama. ****

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije