Hronika

Mijatović na suđenju Macuri za terorizam: Status strašan i nije ga bilo ugodno čitati

Mijatović na suđenju Macuri za terorizam: Status strašan i nije ga bilo ugodno čitati
Foto: N.N. | Mijatović na suđenju Macuri za terorizam: Status strašan i nije ga bilo ugodno čitati

BANJALUKA - Milena Mijatović, vlasnica "Minta", danas je na suđenju Milanu Macuri (33) iz Banjaluke u banjalučkom Okružnom sudu izjavila da nije osjetila ugroženost, ali da ne može da vjeruje da neko tako nešto može da napiše.

Dodala je da je Macurin status na društvenim mrežama bio strašan i da ga nije bilo ugodno čitati.

"Vidjela sam tu poruku na haštagu manifestacije 'Zimograd' i odmah sam provjerila ko je napisao. Ne sjećam se svega, znam da su pominjani eksploziv i manifestacija 'Zimzograd'", rekla je Mijatovićeva i istakla da je Instagram profil s kojeg je to napisano pripadao Milanu Macuri, ujedno pokazajući u sudnici na optuženog. Dodala je da "Zimzograd" organizuje "Mint" s Turističkom organizacijom Banjaluke.

Macuru je za terorizam optužilo Republičko tužilaštvo jer je putem svog profila na društvenoj mreži Instagrama napisao prijeteću poruku na stranici manifestacije "Zimzograd". On je veličajući sebe kao heroja prijetio da će na sebe staviti veću količinu eksploziva C4, doći na mjesto manifestacije "Zimzograd" i raznijeti se. Macura je u svojim prijetnjama naveo da bez problema na sebe može da natovari 150 kilograma C4 eksploziva, a da niko ne posumnja. Između ostalog, naveo je: "Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakije, primitivizma, droljetina i svih ostalih pi... Po meni će se škole zvati."

On je spornu poruku postavio 8. decembra 2016. godine na profilu "Zimzograda", nakon čega su organizatori odmah obavijestili policiju, kojoj nije trebalo dugo da ga uhapsi. Tužilaštvo je danas saslušanjem Mijatovićeve i izvođenjem materijalnih dokaza završilo svoj dokazni postupak.

Advokat optuženog Krstan Simić najavio je saslušanje više svjedoka, kao i stručnih osoba za eksplozive te moguće psihijatrijsko vještačenje i saslušanje optuženog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije