Hronika

Miroslav Mikeš doživio moždani udar

Miroslav Mikeš doživio moždani udar
Miroslav Mikeš doživio moždani udar

BANJALUKA - Ugledni banjalučki advokat i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Miroslav Mikeš doživio je sinoć moždani udar i trenutno se nalazi u komi, potvrdili su izvori upućeni u slučaj.

Iz Univerzitetske bolnice-Klinički centar Banjaluka, novinarima je rečeno da je on trenutno u teškom stanju i sve dalje prognoze su neizvjesne.
''On je sinoć doživio napad i otišao je u bolnicu. Ljekari su odmah intervenisali i zadržali ga na daljem posmatranju. Prilikom prvog napada bio je svjestan, međutim, stanje se pogoršalo i ponovo mu je pozlilo pri čemu je pao u komu'', otkrio je izvor “Avaza”.

Sagovornici  su potvrdili i to da je Mikeš dugo vremena imao zdravstvene probleme sa dijabetesom, što se odrazilo na njegovo trenutno zdravstveno stanje.

Načelnik Službe intenzivne medicine Peđa Kovačević rekao je novinarima da je pacijent primljen u teškom stanju i vitalno ugrožen.
''U toku su dijagnostičke i terapijske procedure, a sve dalje prognoze su neizvjesne'', izjavio je Kovačević.
Mikeš je član Senata Republike Srpske, bio je poslanik u Narodnoj skupštini,a u tri mandata potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije