Hronika

Mjere zabrane za osumnjičene za paljenje zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH

Mjere zabrane za osumnjičene za paljenje zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH
Mjere zabrane za osumnjičene za paljenje zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložiće Sudu BiH određivanje mjera zabrane za Nihada Trnku i Salema Hatibovića, osumnjičene za terorizam, odnosno učestvovanje u paljenju zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je istakao da predložene mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja mjesta boravišta i zabranu sastajanja sa svjedocima i saučesnicima u ovom predmetu.

Odlučujući prema prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, Sud BiH je 10. marta donio rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Hatiboviću i Trnki, koji, prema ovom rješenju, može trajati do ponedjeljka, 7. aprila.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su oni počinili krivično djelo za koje su osumnjičeni.

Hatiboviću i Trnki određen je pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od uticaja na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog postojanja vanrednih okolnosti koje s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog krivičnog djela, ukazuju na to da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Hatibović i Trnka osumnjičeni su za terorizam, a dovode se u vezu sa paljevinom zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH tokom protesta u Sarajevu 7. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije