Hronika

Mladenu Ždrali za trostruko ubistvo 15 godina robije

Mladenu Ždrali za trostruko ubistvo 15 godina robije
Mladenu Ždrali za trostruko ubistvo 15 godina robije

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je presudu kojom je Mladen Ždrale, zvani Pata, osuđen na 15 godina zatvora za učestvovanje u trostrukom ubistvu, počinjenom u novembru 2005. godine u ugostiteljskom objektu "Dva bora" u naselju Vraca u Sarajevu.

Prema prikupljenim dokazima, rafalnim pucnjima iz automatskog oružja tada su ubijeni Milorad Todorović, kao i Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

Tužilaštvo BiH teretilo je osuđenog da je učestvovao u pripremi i izvršenju ovog ubistva, te pomoći ubici nakon zločina, a prema dostupnim dokazima, ubica je Boris Govedarica, koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 2007. godine, te nije  mogao biti procesuiran.

Iz Tužilaštva BiH juče je saopšteno da se radi o predmetu u okviru akcije kodnog naziva "Lutka", koja je jedan od najvećih predmeta protiv organizovanog kriminala u postdejtonskoj BiH.

"Tužilaštvo BiH zadovoljno je potvrđenom i konačnom presudom u predmetu protiv Mladena Ždrale, osuđenog na 15 godina zatvora", saopšteno je iz tog tužilaštva.

Iz Tužilaštva BiH podsjećaju da se to ubistvo dogodilo u blizini entitetske granice, te da je počinjeno u stilu mafijaških likvidacija, a što je unijelo nemir i nesigurnost građanima Sarajeva, Istočnog Sarajeva i BiH.

"U toku je proces u predmetu 'Lutka', u kojem se, između ostalog, sudi optuženima za ubistvo Borisa Govedarice, a u kojem se uskoro očekuje prvostepena presuda", navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije