Hronika

Mladić iz BiH traktorom pokušao da pregazi hrvatske policajce

Mladić iz BiH traktorom pokušao da pregazi hrvatske policajce
Mladić iz BiH traktorom pokušao da pregazi hrvatske policajce

SISAK - Zbog pokušaja ubistva hrvatskih policajaca krivično je prijavljen 23-ogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je zajedno s 25-ogodišnjakom prešao iz BiH u Hrvatsku radi krađe drva.

S obzirom su uspjeli pobjeći, krivične prijave je hrvatska policija predala pravosudnim tijelima BiH, koji će nastaviti postupak.

Obojica su prijavljeni i za pokušaj krađe, a kriminalističko istraživanje proveli su radnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona Federacije BiH, saopštila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 6. jula u šumi nedaleko od mjesta Majdan u pograničnoj opštini Dvor traktorima nezakonito prešli državnu granicu u namjeri krađe i odvoza stabala koja su krajem juna posjekli i pripremili za odvoz.

Zatekli su ih policijski službenici, nakon čega je 25-ogodišnjak pobjegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-ogodišnjak traktorom dao u bijeg. Kada su ga policajci sustigli i pokušali zaustaviti, on je traktorom krenuo prema njima, namjeravajući ih pregaziti, ali je potom pobjegao na područje susjedne države, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije