Hronika

Mladić silovao djevojčicu u liftu

Mladić silovao djevojčicu u liftu
Mladić silovao djevojčicu u liftu

ZENICA - Policija je danas uhapsila T.B. (18) iz ovog grada, koji je u srijedu u poslijepodnevnim časovima silovao jedanaestogodišnju djevojčicu u liftu zgrade u centru Zenice, u kojoj ona stanuje.

Portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Sanjin Kulenović rekao je da je djevojčica sa povredama prevezena u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Djevojčicu je u bolnicu dovela majka.

"U Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju KBZ u srijedu u 18 časova primljena je djevojčica koja se nalazila u pratnji majke. Djevojčicu je pregledao dežurni ljekar Službe uz prisustvo službenog lica i policije, gdje su konstatovane povrede u predjelu genitalija", rekla je Džanana Hedžić, portparol KB Zenica, i dodala da je djevojčica poslije operacije hospitalizovana i da je njeno stanje stabilno.

"Nezavisne" iz izvora bliskih istrazi saznaju da je osumnjičeni Tomislav B. priznao ovaj stravični zločin koji je šokirao Zeničane, ali i cijelu BiH.

Pretpostavlja se da je monstrum učenicu 5. razreda Osnovne škole "Meša Selimović" pratio i da je iskoristio trenutak kada je ona u povratku sa nastave bila sama ispred lifta u soliteru, gdje stanuje, u ulici Londža.  Tu ju je nasilno savladao, nanio joj teške povrede, a svjedoci tvrde da su u liftu tokom policijskog uviđaja vidjeli krv.

"Zločin se desio u velikom liftu, koji je manijak stopirao i zaglavio između spratova, a onda uradio to što je uradio. Treba ga linčovati...", kazala nam je stanarka zgrade u kojoj se desio ovaj monstruozni zločin.

U policiji su kazali da je uhapšeni u više navrata privođen i da je protiv njega MUP Zeničko-dobojskog kantona podnosio izvještaje o počinjenim krivičnim djelima bludne radnje. On je poslije kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Prije nego što je Tomislav B. lociran i uhapšen, policija je privodila i ispitivala još dvojicu muškaraca koji su takođe odranije poznati po činjenju ovih krivičnih djela.  Zeničani su juče bili zgranuti ovim zločinom.

Radnik Edin Begović kaže da je ovakvo ponašanje napadača posljedica stanja u društvu.

"To dijete je privođeno zbog takvih krivičnih djela, znali su da je bolestan i tako lako je pušten. Tu je društvo potpuno zakazalo. On će sada otići u kazneno-popravni dom, ležati, liječiti se, imati internet, sav komoditet, a upropastio je nekoliko života. Treba ga kazniti da to bude primjer drugima", kazao je ogorčeno Begović.

Škole

Sličan zločin u novije vrijeme nije zapamćen u Zenici, u čijim su svim osnovnim i srednjim školama već juče održani časovi posvećeni nasilju nad maloljetnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije