Hronika

Mladić stradao nakon jednog radnog dana

Mladić stradao nakon jednog radnog dana
Mladić stradao nakon jednog radnog dana

DOBOJ - Dvadesetogodišnji Marko Panić, koji je u utorak umro nakon što mu je mješalica za stočnu hranu otkinula nogu, samo dan ranije počeo je da radi u preduzeću "Agromix" kao fizički radnik.

Nesrećnog mladića, koji se prema informacijama iz dobojske policije nalazio na uključenom vertikalnom kofičastom transporteru, koji služi za miješanje stočne hrane, u utorak ujutru oko devet časova povukla je spiralna mješalica, te mu otkinula nogu u predjelu karlične kosti.

Kada je vidio da je mašina teško povrijedila Panića, pritrčao je radni kolega, koji ga je izvukao iz spiralne mješalice, a potom ga uz pomoć još nekoliko kolega odnio do službenog vozila preduzeća, kojim su ga prevezli u ovdašnju bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje je ubrzo preminuo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su službenici Policijske stanice Doboj 2 i Sektora kriminalističke policije CJB Doboj zajedno s inspektorom zaštite na radu, a po naredbi dežurnog tužioca izvršena je obdukcija.

Patolog Ljubomir Curkić kazao je da je smrt nesrećnog mladića nastupila usljed iskrvarenja.

Paniću je otkinuta desna noga, a karlica i trup su mu bili razoreni, rekao patolog Ljubomir Curkić

"Njemu je otkinuta desna noga, karlica je razorena. On je dovezen u bolnicu u teškom stanju, veoma kratko je živio. Karlica mu je bila raspolućena, trup razoren", objasnio je Curkić.

Slaviša Bukejlović, vlasnik preduzeća za proizvodnju stočne hrane i živinarsku proizvodnju "Agromix", rekao je da je Panić bio na probnom radu, te da je bio angažovan na mješalici za stočnu hranu.

"Nisam bio prisutan u momentu kada se to desilo. Bio sam u preduzeću, ali nisam bio na mjestu gdje je mladić stradao. Potresen sam, ne mogu da pričam", kazao je u telefonskom razgovoru Bukejlović.

Stradali Panić radio je u pogonu za proizvodnju stočne hrane u dobojskom prigradskom naselju Poljice, a navodno su u istom preduzeću radila i njegova dva ujaka.

Mladić je na posao, prema riječima njegovih kolega, dolazio iz obližnjeg naselja Gavrići, gdje mu je nakon razvoda od oca Đorđe živjela majka Marica, kod koje je u posljednje vrijeme često boravio.

On je, inače, živio s ocem, maćehom Draganom, sestrama Marinom i Todorom i bratom Lukom.

Panić će biti sahranjen danas na groblju "Crkvina" u selu Boljanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije