Hronika

Mladić ubijen šrafcigerom zbog pjesme

Mladić ubijen šrafcigerom zbog pjesme
Foto: Velibor Tripić | Mladić ubijen šrafcigerom zbog pjesme

BANJALUKA, KOZARSKA DUBICA - Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice u četvrtak je u centru Banjaluke šrafcigerom nasmrt uboden u vrat i glavu u okršaju dvije grupe mladića, koje su se prethodno sporječkale pošto su nesrećni Dubičanin i njegovi drugovi pjevušili ispred lokalne pekare.

Navodi to izvor "Nezavisnih" blizak istrazi, koji dodaje da su uhapšeni Goran Bilčar (27) iz Trna, opština Laktaši, koji je osumnjičen da je ubo Milovanovića, i njegov poznanik i vršnjak Marko Mihajlović iz Banjaluke, koji će, moguće je, biti svjedok u predstojećem procesu.

Šta je do sada pokazala istraga

Naš izvor dodaje da dosadašnja istraga pokazuje da je Milovanović sa četvoricom drugova došao u noćni provod u Banjaluku i onda su oko tri sata svratili do pekare u Ulici Nikole Pašića.

"Tu su već bili Bilčar i Mihajlović te još jedan mladić. Bojan i njegovi drugovi su pjevušili, a ovi su ih pitali zašto pjevaju i da li su muzičari. Potom su se sporječkali. Oni se, inače, ne poznaju", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Utom su, kako ističe naš sagovornik blizak policiji, Milovanović i njegovo društvo otišli FIAT-om, a ubrzo zatim u BMW su sjeli Bilčar i Mihajlović, dok je njihov poznanik ostao.

"Međutim, kako to pokazuje dosadašnja istraga, grupa iz FIAT-a presrela je Bilčara i Mihajlovića kod parka Kupusište i tu je došlo do nove svađe. U toj opštoj pometnji, kako se zasad sumnja, Bilčar je uzeo šrafciger, koji je potom zario Milovanoviću u vrat i glavu", pojašnjava naš sagovornik.

Na mjestu gdje je Milovanović izboden na trotoaru i danas je bila lokva krvi.

Krvavi obračun šokirao je i Banjaluku i Kozarsku Dubicu

Ovaj krvavi obračun šokirao je i Banjaluku i Kozarsku Dubicu, gdje Milovanovića svi opisuju kao pristojnog mladića koji ni mrava ne bi zgazio.

"Cijeli grad ga poznaje. U brojnim kafićima u Kozarskoj Dubici danas se ne pušta muzika. Ne sjećam se kad je kod nas vladao ovoliki šok. On je bio duša od čovjeka. Radio je kao obezbjeđenje u jednoj banci, ali je bio i DJ u kafićima", ispričao je danas za "Nezavisne" izvor iz Kozarske Dubice.

Neopisiva tuga vlada u Ulici Vuka Karadžića u dubičkom naselju Morava, gdje je ovaj mladić živio. Njegovu kuću posjećuju rodbina i brojni prijatelji, skamenjeni od bola. Ne mogu prihvatiti da Bojana više nema. U Kozarskoj Dubici danas je dan žalosti.

"Zavladao je šok u Kozarskoj Dubici, pogotovo jer se radi o mladom čovjeku, sinu jedincu. Radi se o dobrom mladiću, majka mu je sama ostala. Odlučili smo da proglasimo dan žalosti, i zbog majke i mladića. Baš je tužna slika u Dubici vladala danas", rekao je za "Nezavisne" opštinski načelnik Radenko Reljić.

Krvavoj svađi kumovao i alkohol

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da je u Ulici Nikole Pašića do obračuna više lica došlo oko 3.15. Uviđaj je obavio dežurni tužilac Radenko Janković, zajedno sa policijom.

"Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a naložena je i obdukcija tijela Milovanovića, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", rekli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Inspektori su, kako saznajemo, u posjedu video-snimaka sa bezbjednosnih kamera pa će im ti dokazi pomoći pri daljoj istrazi. Postoje tvrdnje da je ovoj krvavoj svađi kumovao i alkohol.

Ubistva koja su šokirala Banjaluku

15 metaka za supružnike

Damir Ostojić Šijan (42) je ubijen, a njegova supruga Sandra Jošić (40) je ranjena u noći između 5. i 6. septembra, nedaleko od kuće u kojoj su u Banjaluci živjeli. Najmanje 15 čaura pronađeno je na mjestu ubistva. Ubice još izmiču ruci pravde. Vozilo koje je korišteno tokom tog zločina ukradeno je mjesec i po dana ranije u Sarajevu. Policija je pronašla zapaljeni automobil u Piskavici, kod Banjaluke.

Ubijen David Dragičević

David Dragičević (21) iz Banjaluke ubijen je u martu ove godine, a taj zločin još nije rasvijetljen. U naredbi Tužilaštva navodi se da se sumnja da je ubistvo počinjeno 18. marta oko četiri sata, kada je Dragičevića, u Ulici Velibora Janjetovića Janje, napalo više muškaraca, nakon čega je pao ili gurnut niz obalu visine četiri i po metra u rijeku Crkvenu. Leš je pronađen 24. marta. Porodica i brojni građani mjesecima traže pravdu za Davida.

Momka izbola nasmrt

Kristina Jovković (32) iz Banjaluke je između 18. i 19. novembra 2016. godine nasmrt izbola svog bivšeg partnera Aleksandra Mujčinovića Akija (44). Pravosnažno je osuđena na 14 godina zatvora. Zločin je počinjen u kući u banjalučkoj Solunskoj ulici. Jovkovićeva je banjalučkog fotografa ubila kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm i dužine oštrice 18 cm, kojim ga je, kako je navedeno, ubola ukupno 11 puta.

Zadavila supruga golim rukama

Bjelici Bijelić (67) iz Banjaluke, koja je golim rukama zadavila svog supruga Dušana Bijelića (85), Vrhovni sud RS povećao je kaznu sa šest na devet godina zatvora za taj zločin, koji se dogodio početkom aprila prošle godine. Tijelo Dušana Bijelića pronađeno je u trošnoj kućici u banjalučkom naselju Rebrovac, u Ulici Vida Nježića. Jedna komšinica ugledala je između šporeta i sećije Dušanovo tijelo obliveno krvlju, a potom je alarmirana policija.

Presudio ženi, sinu i sebi

Radojica Golemović (60) u mjestu Gradina, kod Banjaluke, nožem je presudio svojoj supruzi Brankici (47) i jedinom sinu Božidaru (18), a potom se raznio bombom. Nezapamćena porodična tragedija dogodila se 31. oktobra 2016. godine ujutru oko pet časova, kada su mještani čuli eksploziju, ali su tek kasnije, nešto prije podneva, saznali jezivu istinu. Komšije su tada ispričale da ne znaju vrednije ni poštenije ljude, niti porodicu koja je bila srećnija od troje Golemovića.

Zločin s potpisom narko-mafije

Policija traga za ubicom Nebojše Čubrilovića, koji je ubijen u oktobru 2015. godine u Banjaluci u klasičnoj sačekuši. Postoje tvrdnje da je to zločin sa potpisom narko-mafije. Čubrilović je, kako je ranije objavljeno, poznat policiji u Sloveniji po trgovini drogom, zbog čega je i osuđivan. Osuđivan je, naime, zbog umiješanosti u narko-poslove, a bio je i na potjernici slovenačkog Interpola zbog prodaje droge i šverca nedozvoljenih sportskih preparata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije