Hronika

Mostar: Šumokradica sjekirom nasrnuo na policajce

Mostar: Šumokradica sjekirom nasrnuo na policajce
Mostar: Šumokradica sjekirom nasrnuo na policajce

MOSTAR - Alen M. iz Mostara uhapšen je nakon što je u mostarskom naselju Željuša sjekirom krenuo na policajce koji su pokušali da ga spriječe u sječi tuđe šume, potvrdili su policijski izvori.

Srećom, tokom ovog incidenta niko nije povrijeđen, a drama se dogodila nedugo nakon što je policiji prijavljeno da on krade šumu.

Kako nam je potvrđeno, prijavila ga je S.Ž. iz Željuše, koja je u prijavi navela da Alen M. siječe drva u ogradi koju je od Mare B. dobila na korištenje.

Policajci su potom otišli na mjesto događaja, ne sluteći šta će uslijediti kad stignu na teren.

"Dolaskom na lice mjesta patrola policije je zatekla osumnjičenog u vozilu. On je tada izišao iz vozila i uzeo sjekiru, kojom je pokušao da napadne patrolu policije. Isti je savladan i lišen slobode", saopštili su juče iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), iz kojeg nije navedeno više detalja.

O ovom incidentu su, kako je potvrđeno, upoznati Odjeljenje kriminalističke policije i nadležni tužilac, a sve okolnosti, koje će u konačnici rezultirati podnošenjem izvještaja, tek treba da budu utvrđene.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, rekao je da će protiv osumnjičenog Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj, i to nakon što bude ispitan, kako bi se utvrdili motivi.

"Tek nakon ispitivanja moći ćemo da kažemo više detalja, odnosno da li je on ili nije imao namjeru da napadne policiju. Ponašao se kao da  želi da ih napadne, ali moramo ispitati sve okolnosti", naglasio je Marić, koji nije mogao da iznosi više detalja.

Na pitanje da li je Alen sjekirom udario nekog od policajaca, izvor blizak istrazi odgovorio nam je da nije, ali da je "držao sjekiru tako kao da će ih napasti".

Stoga je on priveden na saslušanje u policijske prostorije, a istraga o ovom incidentu se nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije