Hronika

Motociklisti stradali u sudarima s kamionom i golfom

Motociklisti stradali u sudarima s kamionom i golfom
Motociklisti stradali u sudarima s kamionom i golfom

BOSANSKA KRUPA - Motociklista Nijaz Pašalić (55) poginuo je juče popodne na lokalitetu Poslovne zone "Pilana", nadomak Bosanske Krupe.

Prema policijskom izvještaju, on je, krećući se velikom brzinom, izgubio kontrolu nad suzukijem, nakon čega je udario u kamion mercedes, a koji je bio parkiran na ulaznoj kapiji firme "Zah".

Prema izjavama očevidaca, nesrećni motociklista je jednostavno proklizao, te skupa s motorom podletio pod točkove kamiona, zadobivši teške povrede glave, koje su kasnije po njega bile kobne. Nezvanične informacije kažu da Pašalić nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

Pomoć unesrećenom pružili su prolaznici, a na lice mjesta je vrlo brzo stiglo vozilo Hitne pomoći, te transportovalo povrijeđenog motociklistu u lokalni Dom zdravlja.

Iz ove ustanove je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihać, ali je nedugo po dolasku preminuo usljed zadobijenih povreda.

Inače, ovo je, u svega tri dana, bila druga saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dvojica motociklista.

U proteklu subotu, u mjestu Zborište, nadomak Velike Kladuše, također vozeći motocikl suzuki, poginuo je tridesetogodišnji Jasmin Duraković, koji takođe nije imao kacigu.

Duraković je, vozeći motocikl velikom brzinom, oduzeo pravo prvenstva golfu četiri, u kojem se vozila četvoročlana porodica, a čija su dva člana lakše povrijeđena.

Po riječima očevidaca, od siline udara nesrećni mladić letio je nekoliko metara, a kako nije imao zaštitnu kacigu, tokom pada pretrpio je teške povrede glave, od kojih je potom preminuo. 

Duraković je bio zaljubljenik u motocikle i nedavno je kupio novi motocikl suzuki, a za njega je bila kobna raskrsnica udaljena svega nekoliko stotina metara od njegove kuće.

On je, dakle, poginuo 16. aprila, a samo veče ranije u naselju Solana u Tuzli u nezgodi, u kojoj su učestvovali automobil golf i motocikl, povrijeđen je motociklista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije