Hronika

Mrkonjić grad: Usvojen rebalans budžeta

Mrkonjić grad: Usvojen rebalans budžeta
Mrkonjić grad: Usvojen rebalans budžeta

MRKONJIĆ GRAD - Skupština opštine Mrkonjić Grad usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 10.057.000 KM, što je za 2,4 odsto manje od plana budžeta.

Od ukupnog iznosa 9.139.000 KM je raspoređeno za rashode za određene namjene, 900.000 KM za otplatu kredita, dok je 18.000 KM namijenjeno za sredstva rezervi.

"Izvorni prihodi su rebalansirani na 5.335.000 KM, što je za 70.000 KM ili jedan odsto manje od plana, a neporeski na 2.825.000 KM, što je za 85.000 KM ili tri odsto manje od plana", rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Tomislav Todorović.

Odbornici SDS-a bili su uzdržani prilikom glasanja o rebalansu budžeta, jer su, kako kažu, protiv kreditnog zaduženja, a nisu usvojene ni njihove primjedbe i prijedlozi.

"Riječ je o nerealnom planiranju budžeta. Ne možemo podržati ovaj rebalans kada vidimo da su neke budžetske stavke znatno umanjene, kao što su sredstva za mlade, pomoć za pronatalitetnu politiku", rekao je odbornik SDS-a Vlajko Todorović.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da ništa nije umanjeno budžetskim korisnicima.

"Sredstva za budžetske korisnike nisu samnjena ni na jednoj poziciji. Smanjena su samo sredstva na pozicijama za ostale pomoći, pojedincima", rekla je Aničićeva.

Skupština opštine Mrkonjić Grad usvojila je i odluka o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od 1.500.000 KM.

Aničićeva je rekla da će ova sredstva biti usmjerena za rekonstrukciju gradskih ulica, za projekat "Energetske efikasnosti u zgradi opštinske uprave", rekonstrukciju fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru i rekonstrukciju sportskih terena.

Odbornici SDS-a, PDP-a i Srpske radikalne stranke bili su protiv ove odluke, jer smatraju da kreditno zaduženje ne doprinosi poboljšanju privrednog ambijenta.

Odbornik PDP-a Željko Đukanović kaže da bi bilo bolje da sredstva od kredita budu usmjerena u proizvodne kapacitete, a ne u infrastrukturne projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije