Hronika

Murtić u bolnici, istraga se nastavlja

Murtić u bolnici, istraga se nastavlja
Murtić u bolnici, istraga se nastavlja

BIHAĆ- Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Bihaću trebao je juče donijeti odluku o tome da li će Selveru Vojiću, osumnjičenom za ranjavanje Agima Murtića u Bihaću odrediti jednomjesečni pritvor, a što je predložilo bihaćko Kantonalno tužilaštvo.

Međutim, da li je Sud i prihvatio prijedlog Tužilaštva, juče, i pored mnogobrojnih pokušaja, nismo uspjeli saznati, jer nam nadležni u ove dvije pravosudne institucije nisu odgovarali na telefonske pozive, a iz Kantonalnog tužilaštva press konferenciju su najavili tek za ponedjeljak.

Vojiću se, pored pokušaja ubistva, na teret stavlja i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, s obzirom na to da je usred dana, pred mnogobrojnim prolaznicima na Trgu maršala Tita ispalio više hitaca u Murtića, javlja Oslobođenje.

Agim Murtić se u Kantonalnoj bolnici u Bihaću oporavlja od rana na nogama, ruci i abdomenu, te je svojim prijateljima na društvenim mrežama poručio da je zadobio četiri rane od metaka.

Za napadača tvrdi da ga ne poznaje, dok je, s druge strane, Vojić ustvrdio da mu je Murtić ranije upućivao prijetnje. Istinu će utvrditi istražni organi koji su saslušali Vojića, a u narednim danima saslušavaće i druge aktere i svjedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije