Hronika

NP Sutjeska: Požar u novoizgrađenom restoranu dan uoči otvaranja

NP Sutjeska: Požar u novoizgrađenom restoranu dan uoči otvaranja
NP Sutjeska: Požar u novoizgrađenom restoranu dan uoči otvaranja

FOČA - Uprava Nacionalnog parka "Sutjeska" saopštila je da su nepoznati počinioci podmetnuli požar u novoizgrađenom restoranu koji se nalazi uz magistralni put Tjentište-Trebinje, u blizini spomenika Bitke na Sutjesci, a koji je sutra trebalo da bude otvoren.

Vatra je sinoć oko 22.00 časa zahvatila zidove objekta, prozore i vrata, a širenje požara je zaustavljeno brzom intervencijom čuvara koji je vatru primijetio tokom redovnih dužnosti, o čemu je odmah obavijestio nadležne u Parku.

Iz Uprave navode da je ovaj nečasni čin i vandalizam najvjerovatnije djelo onih kojima smeta što je ta javna ustanova, nakon godina stagnacije, krenula uzlaznom putanjom.

"Rukovodstvo Nacionalnog parka i svi zasposleni su zgroženi da je nekome ovo nedjelo trebalo da posluži u neku svrhu koja će ugroziti razvoj najpozitivnijeg primjera obnove ovog dijela Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Policija je obavila uviđaj, a u Nacionalom parku se nadaju da će istragom biti pronađeni vinovnici.

"Nikakvo signaliziranje i nagovještaji vandalskog vršljanja po ovom parku neće biti smetnja njegovom daljem razvoju uz konstantu podršku Vlade Republike Srpske. Podsjećamo da je ovaj ugostiteljski objekat sutra trebalo da bude pušten u rad kao jedan od najrentabilnijih u ovom dijelu Srpske, smješten uz magistralnu saobraćajnicu koja je, sa izgradnjom tunela i uređenjem puta preko Čemerna, sve frekventnija", navodi se u saopštenju Uprave Nacionalnog parka "Sutjeska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije