Hronika

Na aerodromu u Tuzli otkriveni optički nišan i municija

Na aerodromu u Tuzli otkriveni optički nišan i municija
Na aerodromu u Tuzli otkriveni optički nišan i municija

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla prilikom pregleda prtljaga dvojice državljana, koji su nosioci putnih isprava BiH i Švedske, na letu za Geteborg, otkrili su optički nišan i municiju bez dokumentacije o legalnom nabavljanju i posjedovanju.

Kod S.A. (41) juče je otkriven optički nišan te je, prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzla, predmet ustupljen Policijskoj stanici Živinice, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Od M.M. (55) oduzeta su četiri metka i protiv njega će, prema naredbi tužioca, biti podnesen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla u petak, 20. januara, uhapsili su M.S. (24) na letu iz Malmea nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela iznuda.

Ovo lice predato je službenicima Odjeljenja sudske policije Tuzlanskog kantona.

Istog dana, službenici Jedinice granične policije Višegrad lišili su slobode državljanina Srbije čiji su inicijali S.K. (30) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnih djela razbojnička krađa i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je kontrolisan prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Uvac i predat službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH, na prelazu Rača uhapšen je E.M. (43) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teška krađa.

Pripadnici granične policije Bijeljina predali su ovo lice pripadnicima Odjeljenja sudske policije Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije