Hronika

Na bh. putevima nova serija teških saobraćajnih nesreća: Dva vozača poginula, trećeg tražili ronioci

Na bh. putevima nova serija teških saobraćajnih nesreća: Dva vozača poginula, trećeg tražili ronioci
Na bh. putevima nova serija teških saobraćajnih nesreća: Dva vozača poginula, trećeg tražili ronioci

MRKONJIĆ GRAD, JELAH - Policija i ronioci nastavili danas potragu za Draženkom Višekrunom (43) iz okoline Laktaša, čiji je FIAT dan ranije izvučen iz rijeke Vrbas, u mjestu Surjan, opština Mrkonjić Grad.

Strahuje se da je on žrtva jedne od tri teške saobraćajne nesreće koje su se proteklog vikenda dogodile na bh. putevima.

Naime, kod Velike Kladuše poginuo je motociklista Jasmin Duraković (30), dok je kod Jelaha život izgubio vozač golfa Elvis Omić (31).

FIAT je, kako je "Nezavisnim" potvrđeno iz policije, u rijeku Vrbas, pored puta Crna Rijeka - Banjaluka, sletio u noći između petka i subote, a čim je to prijavljeno Policijskoj stanici Mrkonjić Grad, policajci su otišli na mjesto događaja, a kasnije su u Surjan stigli i specijalci, odnosno ronioci.

"Oni su pretražili korito rijeke Vrbas, te pronašli vozilo, koje je potom izvučeno na obalu", rečeno je iz policije.

Kada je riječ o Omiću, on je poginuo preksinoć u mjestu Rosulje, kod Jelaha, a povrede opasne po život zadobio je njegov suvozač, tridesetjednogodišnji E.K.

Golf se, po riječima očevidaca, kretao iz pravca Jelaha, te je udario u ogradu privatnog posjeda, a potom se nekoliko puta prevrnuo na putu.

Vozač je, kako tvrde očevici, odmah izgubio bitku za život, a suvozač je završio ispod automobila, te je nakon izvlačenja hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje se ljekari bore za njegov život.

* Kod Velike Kladuše poginuo je motociklista Jasmin Duraković (30)

Još jedan mladi život ugašen je kod mjesta Zborište, nadomak Velike Kladuše, gdje je u subotu poginuo Duraković, kada je vozeći motocikl velikom brzinom oduzeo pravo prvenstva golfu četiri, u kojem se vozila četvoročlana porodica, a čija su dva člana lakše povrijeđena.

Po riječima očevidaca, od siline udara nesrećni mladić letio je nekoliko metara, a kako nije imao zaštitnu kacigu, tokom pada pretrpio je teške povrede glave. Na lice mjesta je brzo došlo vozilo Hitne pomoći, ali je mladić preminuo na putu do lokalnog doma zdravlja. 

Za ovog zaljubljenika u motocikle, koji je nedavno kupio novi motocikl suzuki, kobna je bila raskrsnica udaljena svega nekoliko stotina metara od njegove kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije