Hronika

Na području Doboja 61 vozač vozio pijan

Na području Doboja 61 vozač vozio pijan
Foto: N.N. | Na području Doboja 61 vozač vozio pijan

DOBOJ - Pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima koje operativno pokriva Policijska uprava (PU) Doboj nisu natjerale vozače da smanje gas i da ne sjedaju za volan nakon nekoliko čašica alkohola.

"Nažalost, vozači se i dalje ponašaju neodgovorno, tako da smo za samo dva dana vikenda, sprovodeći akciju usmjerenu na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, evidentirali 61 vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, njih smo naravno isključili iz saobraćaja. Od njih 61, šest je imalo koncentraciju alkohola preko 1,5 grama po kilogramu, te su lišeni slobode", kaže Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

On je dodao da je u maju došlo do pogoršanja stanja bezbjednosti u saobraćaju jer se dogodilo ukupno 98 saobraćajnih udesa, a u tri nesreće su smrtno stradale četiri osobe, motociklista i putnik na motociklu na području Doboja, pješak u Tesliću, te vozač radne mašine na teritoriji modričke opštine.

Stanjem u saobraćaju ubuduće će se baviti Predrag Lazić, novi komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, dok će njegov prethodnik Jugoslav Stevanović preuzeti mjesto komandira Policijske stanice Doboj 2.

Ljubiša Đukanović sa pozicije komandira PS Doboj 2 prelazi za komandira Policijske stanice Doboj 1, a dosadašnji komandir Željko Tanasić raspoređen je na novo radno mjesto u Sektor policije.

"Kao što vidite, niko nije smijenjen, svi su dobili odgovornija radna mjesta, odnosno izvršena je rokada... Cilj ovih promjena je popunjavanje upražnjenih radnih mjesta i optimalno korištenje svih raspoloživih kompetencija i kapaciteta", izjavio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije