Hronika

Zavidovići: Na policijsku stanicu najvjerovatnije bačena kašikara

Zavidovići: Na policijsku stanicu najvjerovatnije bačena kašikara
Zavidovići: Na policijsku stanicu najvjerovatnije bačena kašikara

ZAVIDOVIĆI - Na aneksu zgrade policijske stanice u Zavidovićima najvjerovatnije je eksplodirala ručna bomba takozvana "kašikara", rekao je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut.

Šut je kazao kako se na terenu provode aktivnosti svih policijskih agencija u BiH, te da su na području Zavidovića izvršeni određeni pretresi i privođenja određenih lica, ali da se još uvijek ne može govoriti o lokacijama i imenima.

"Sve policijske agencije, od Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Federalne uprave policije (FUP) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u punoj koordinaciji i saradnji pod nadzorom Tužilaštva BiH", izjavio je Šut.

On je istakao kako se, prema onome što je nađeno od tragova na lici mjestu, navjerovatnije radi o ručnoj bombi tkz. "kašikari".

"Ta bomba može nanijeti materijalnu štetu, teške povrede, ali i izazvati smrt kod osoba koje se nađu u neposrednoj blizini. S obzirom na mjesto gdje je eksplodirala nanesena je samo manja materijalna šteta", kazao je Šut.

On je poručio da koordinacija policijskih agencija daje nadu i garanciju da se građani mogu osjećati sigurno.

"Ja u potpunosti razumijem zabrinutost građana, ali privredni život, kulturne i sve druge aktivnosti se u ZDK odvijaju nesmetano. Policija će učiniti sve da tako i ostane", zaključio je Šut.

U Zavidovićima je u noći sa ponedjeljka na utorak bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade policijske stanice.

Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH s obzirom na to da postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije