Hronika

Nadomak Prijedora diler izrešetan na pragu kuće

Nadomak Prijedora diler izrešetan na pragu kuće
Nadomak Prijedora diler izrešetan na pragu kuće

PRIJEDOR - Radovan Grbić, zvani Cule (50), ubijen je iz automatske puške na kućnom pragu u selu Rasavci, nadomak Prijedora, dok su njegova supruga Marina i dvije maloljetne kćerke bile u kući.

Nepoznati ubica ili više njih ispalili su u Grbića dva rafala, nakon čega je pao na pod, a potom je pokošen sa još jednim. Grbić je preminuo na licu mjesta od zadobijenih rana u predjelu nogu, prepona, grudnog koša i vrata. Svirepo ubistvo prijavljeno je policiji u srijedu oko 21.55.

Kako saznajemo, nepoznati počinioci su se autom dovezli ispred kuće, jedan od njih je kroz otvoren prozor ispalio više od 20 metaka prema Grbiću, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Rodbina ubijenog Grbića, koju smo zatekli ispred kuće, ispričala je "Nezavisnim" da su ubice te kobne noći ciljano došle da ubiju Grbića.

"Radovan je te noći gledao sa kćerkama TV, nakon čega su svi otišli da spavaju. Marina, njegova supruga, u jednom trenutku je rekla da čuje sirenu auta ispred kuće, ali joj je Radovan rekao da joj se pričinjava. Minut kasnije Marina je ponovila: 'Čujem trubu opet!'. Radovan se obukao i izašao da vidi o čemu se radi", ispričali su nam članovi njegove porodice.

Na pragu kuće u kojoj je živio sa porodicom, dodaju oni, Radovana su izrešetale ubice.

"Svaki metak je bio namijenjen njemu jer, evo vidite, da su htjeli da ubiju cijelu porodicu mogli su to kroz ovaj prozor. Oni su čekali da se pogase sva svjetla u kući, a Radovana su vani namamili sirenom", detaljno priča rodbina.

Jedan zalutali metak, kroz suze pričaju oni, prošao je kroz prozor i pogodio pravo u ikonu svetog Nikole, koja je stajala u dnevnom boravku iznad televizora.

Oni o Grbiću imaju samo riječi hvale, ističući da će ga se sjećati kao dobrog čovjeka i oca kćerki bliznakinja. Iz prvog braka ima još tri kćerke.

Nakon izvršenog uviđaja Okružno tužilaštvo Banjaluka naložilo je obdukciju tijela Radovana Grbića. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju počinioca i rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva.

Inače, Radovan Grbić jedan je od dvojice braće koji su godinama bili predmet policijskih i pravosudnih organa zbog više krivičnih djela, mahom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Posljednji put uhapšen je početkom februara ove godine kada je zajedno sa bratom Željkom Grbićem pao zbog 22 kilograma marihuane. U pritvoru je proveo tada samo mjesec dana jer je odgovornost za posjedovanje marihuane preuzeo njegov mlađi brat Željko.

Popriličan zatvorski staž imao je još od 1999. godine. Kao tjelohranitelj kontroverznog prijedorskog biznismena Milorada Milakovića ubio je rođaka Milanka Grbića, a teretili su ga za razbojništvo i krađe automobila 2006. godine. Na imanju braće Grbića policija je u junu 2006. godine pronašla plantažu marihuane sa preko 3.000 stabljika, koje bi, da su osušene, dale gotovo tonu marihuane ulične vrijednosti veće od milion KM.

Kuriozitet je da je indijsku konoplju policija pronašla slučajno, tragajući za Radovanom, za kojim je bila raspisana centralna potjernica zbog neizdržavanja pravosnažnih zatvorskih kazni zbog ubistva, razbojništva i više teških krađa.

On tom prilikom nije pronađen, ali je u blizini porodične kuće policija zatekla u odvojenim kavezima 150 pasa i dva vuka sa leglom vučića, koji su bili "živa ograda" na putu do zasada indijske konoplje.

Zatvorski staž ubijenog Radovana

  • Pao zbog 22 kilograma marihuane
  • Ubio svog rođaka Milanka Grbića
  • Razbojništvo i krađa automobila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije