Hronika

Nakon sudara izdalo ga srce

Nakon sudara izdalo ga srce
Nakon sudara izdalo ga srce

SRBAC - Nenad Vujanović (68) iz Poveliča, kod Srpca, preminuo je od srčanog udara, nakon sudara u kojem je učestvovao vozeći seat ibicu, na magistralnom putu Srbac - Nova Topola, u mjestu Prijebljezi, potvrdili su izvori upućeni u istragu.

Saobraćajna nezgoda se dogodila u subotu, a u njoj je, pored vozila kojim je upravljao nesrećni muškarac, učestvovao i reno megan austrijskih registracija, kojim je upravljao Igor Radumilo (32).

Očevici tvrde da je vozač megana preticao automobil ispred sebe, a potom je naletio na seat, koji je skretao.

"Nakon sudara, seat se prevrnuo u kanalu i iz njega su, bez vidnih povreda, izašli Nenad i njegova supruga Nevenka. Vujanović se normalno kretao i razgovarao s nama. Tvrdio je da mu nije ništa. Ipak, nekoliko minuta kasnije sam čuo da mu je pozlilo pa su ga smjestili u auto kako bi ga odvezli ljekarima", kazali su očevici.

Međutim, kako dodaju naši sagovornici, Vujanović je preminuo na putu do srbačkog Doma zdravlja, a obdukcijom njegovog tijela, obavljenom u Zavodu za sudsku medicinu RS, utvrđeno je da je fatalan ishod posljedica srčanog udara.

Željko Karan, specijalista sudske medicine, rekao je da Vujanović nije zadobio ozbiljnije povrede u saobraćajnoj nezgodi, te da je on odranije bio bolestan.

Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici Policije za bezbjednost saobraćaja Gradiška. Iz CJB Banjaluka potvrdili su da je vozač seata preminuo nakon nezgode, ali detalje zasad nisu željeli da iznose dok se istraga u potpunosti ne okonča.

"Uviđaj je završen, a istraga je u toku", kazali su kratko iz policije.

Inače, ova nezgoda u Prijebljezima četvrta je koja se dogodila za posljednja dva mjeseca na istoj dionici puta, a epilog prethodnih je više od 10 povrijeđenih osoba.

Lokalno stanovništvo kaže da je više osoba u proteklih nekoliko godina izgubilo živote na ovom putnom pravcu.

"Na ovoj dionici puta nalazi se jedna od crnih tačaka srbačkih saobraćajnica", kazali su mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije