Hronika

Napadnuta porodica Petković, među napadačima i Damić kojeg je nedavno ranio policajac na Starčevici

Napadnuta porodica Petković, među napadačima i Damić kojeg je nedavno ranio policajac na Starčevici
Napadnuta porodica Petković, među napadačima i Damić kojeg je nedavno ranio policajac na Starčevici

LAKTAŠI – Ukupuno 12 napadača došlo je sinoć oko 18.30 pred kuću Momčila Petkovića u mjestu Čardačani opština Laktaši gdje su bez ikakvog razloga napali članove tog domaćinstva.

Među napadačima je bio i Saša Damić, koji je nedvano ranjen u banjalučkom naselju Starčevica prilikom pokušaja hapšenja.

U međusobnom obračunu tjelesne povrijeđeni su Siniša Petković, Dejan Vujić, Dženan Vajrača i Saša Damić, koji su hospitalizovani u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka.

"Zbog sumnje da su odgovorni za nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbjednosti i nanošenje povreda, privedeni su Goran Todorović, Zlatan Mitrović i Miljan Mitrović, dok je Milan Rujović u bjekstvu", rekao je "Nezavisnim" izvor iz policije.

Mještani navode da su napadači od kojih je većina iz banjalučkog naselja Starčevica, Petkoviće napali greškom, a meta im je zapravo bio devetnaestogodišnji Čardačanin J.M.

Napadači su došli sa tri vozila, te su sa psovkama i prijetnjama udarali u vrata porodice Petković u kojoj su bili Momčilo, njegova supruga, maloljetni sin i rođak iz komšiluka.

"Otvorio sam vrata i vidio sam veći broj mladića koji su počeli da nam prijete, ni sam ne znam zašto, jer nikome nisam ni kriv ni dužan. Kada sam vidio da neće odustati vratio sam se u kuću i uzeo lovačku pušku da ih otjeram, a kada sam izašao vani oni su mi uspjeli oteti pušku. Prethodno sam jedan hitac ispalio u vazduh", kazao je Petković.

U međuvremenu kući stiže Momčilov sin Siniša, koga su mladići napali.

Tu je nastalo rvanje između Siniše i maldića iz Banjaluke, a kada su napadači shvatili da su pogriješili napustili su dvorište porodice Petković.

"Nezavisne" donose imena napadača u Čardačanima, mještani međutim, tvrde da ih je bilo 12.

1. Goran Todorović (31) iz Laktaša,

2. Dejan Vujić (26) iz Laktaša,

3. Milan Rujović (25) iz Banjaluke,

4. Dženan Varjača (31) iz Banjaluke,

5. Saša Damić (27) iz Banjaluke

6. Zlatan Mitrović (29) iz Laktaša

7. Miljan Mitrović (31) iz Laktaša

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije