Hronika

Napadnuti navijači Slavije

Napadnuti navijači Slavije
Napadnuti navijači Slavije

MOSTAR - U blizini Mostara noćas je napadnut kombi u kome se nalazilo devet navijača Fudbalskog kluba /FK/ "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, javlja dopisnik Srne.

Napad se dogodio sinoć u 20.00 časova na dijelu magistralnog puta između mjesta Salakovac i Bijela, a kombi se kretao u pravcu Sarajeva, budući da su se navijači vraćali sa utakmice u Gabeli.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su presreli vozilo, razbili zadnje vjetrobransko staklo i u kombi ubacili dvije baklje.

Nakon toga, pobjegli su prema sjeveru u smjeru Jablanice, dok je kombi u potpunosti izgorio.

U napadu je povrijeđen vozač kombija, koji je prebačen u kliničku bolnicu Mostar. Ostali putnici nisu povrijeđeni i smješteni su u Policijskoj stanici Mostar Sjever, gdje su im uzete izjave i čekaju prevoz kućama.

Drašković: Vozač kombija teže povrijeđen

Predsjednik Fudbalskog kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva Gojko Drašković potvrdio je Srni da je vozač kombija, u kome su se nalazila 22 navijača ovog kluba, a koji je sinoć napadnut u blizini Mostara, zadobio teže tjelesne povrede, kao i da mu je pomoć ukazana u bolnici u Mostaru.

Drašković je rekao da su navijači napadnuti na izlasku iz Mostara kada su se vraćali iz Gabele sa utakmice sa Fudbalskim klubom /FK/ "Gošk".

"Tri vozila su presrela naš kombi, u koji je ubačena zapaljena flaša sa benzinom", rekao je Drašković i dodao da navijači ničim nisu izazvali ovaj napad.

Drašković kaže da ne zna zašto su napadnuti navijači i da se nada da će istražni organi saopštiti javnosti šta se desilo.

On je pozvao sportiste i sportske radnike da učine nešto na sprečavanju nasilja, istakavši da je krajnje vrijeme za to.

"Ovo je ko zna koji put u BiH sportu da se dešava ovakav vandalizam, posebno u fudbalu", rekao je Drašković.

Podsjetivši da "Slavija" naredni vikend igra utakmicu sa "Zrinjskim", čiji navijači treba da dođu u Istočno Novo Sarajaveo, Drašković je istakao da će u FK "Slavija" učiniti sve da navijače "Zrinjskog" ugoste i još jednom pokažu da su dobri domaćini, te da neće ničim doprinijeti rasplamsavanju situacije.

"Moraju svi učiniti nešto da se ovo stanje promijeni, inače sport postaje besmislen", poručio je Drašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije