Hronika

Narko-dilerima 28 godina robije

Narko-dilerima 28 godina robije
Narko-dilerima 28 godina robije

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim desetoricu optuženih za promet drogom, uhapšenih krajem januara na području Hercegovine u akciji "Maestral", i osudio ih na ukupno 28 godina robije.

Prvostepenom presudom Dragan Doderović te Aleksandar Međedović osuđeni su na po četiri godine zatvora, dok su po tri godine robije "odrezane" za Adisa Hadžimahovića, Punišu Nikolića, Danila Božovića i Iliju Bumbića.

Sud BiH istom presudom osudio je na po dvije godine zatvora Mijomira Tomanovića, Dragana Slijepčevića, Zdravka Rončevića i Slobodana Papovića.

"Proglašeni su krivim da su od novembra prošle do februara ove godine postali pripadnici grupe za organizovani kriminal koja je formirana radi neovlaštene međunarodne nabavke, kupoprodaje, prevoza, prenosa, uvoza i izvoza droge, te da su više puta prokrijumčarili više desetina kilograma skanka iz Crne Gore u BiH radi prodaje na ilegalnom tržištu u BiH te daljeg krijumčarenja u zemlje EU", navedeno je u saopštenju Suda BiH.

Pritom su, dodaje se u saopštenju, sva desetorica osuđenih obavezani da plate troškove krivičnog postupka.

Podsjećanja radi, tokom akcije "Maestral" pripadnici CJB Trebinje i Uprave Krim-policije MUP-a RS su, u noći između 30. i 31. januara, na području Nevesinja zaplijenili 67,4 kilograma marihuane, čija je vrijednost na tržištu veća od 670.000 maraka, što je najveća zapljena narkotika u posljednjih osam godina. Pritom je izvedeno i hapšenje osumnjičenih.

"U pitanju su veoma opasni kriminalci. Dvojica su izvršioci krivičnog djela ubistva, a osuđivani su na kazne zatvora od 10 i 15 godina, koje su izdržali", kazali su tada iz policije.

Tada je procurila i nezvanična informacija da je Doderović poznat kao počinilac dva ubistva, dok je Slijepčević takođe bio u zatvoru zbog ubistva koje je počinio, te da su iza sebe imali robijaškog staža po 10 do 15 godina.

Tokom te akcije, pored droge, u pretresima su pronađeni i razni drugi materijali i predmeti, poput priručnih radio-stanica koje su koristili za međusobnu komunikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije