Hronika

Nasmrt izbo oca zbog glasova u glavi

Nasmrt izbo oca zbog glasova u glavi
Foto: Ilustracija | Nasmrt izbo oca zbog glasova u glavi

GORAŽDE - Glasovi u glavi rekli su mi da to uradim, izjavio je istražiocima pedesetčetvorogodišnji Muhidin Kodžaga, iz Kodžaga Polja, kod Goražda, koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem ubio sedamdesetosmogodišnjeg oca Fadila.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da se zločin dogodio tokom noći, a prijavljen je policiji juče u 0.55.

"Sin je usmrtio oca tako što ga je nožem ubo u grudi, a nanio mu je i jednu ranu u ruku", kazao je izvor bliski istrazi.

Ta povreda na ruci, kako je pojasnio sagovornik "Nezavisnih", govori da se starac pokušao odbraniti od pomahnitalog sina, ali nije uspio.

"Osumnjičeni je rekao da su mu neki glasovi rekli 'udari ga', 'ošamari ga' i slično, a on je potom uradio to što je uradio", pojašnjava naš izvor.

Logično, slijedi neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a cilj je da se utvrdi da li je u vrijeme ubistva bio uračunljiv.

"Postoje indicije da je Muhidin ranije liječen, ali to ćemo provjeriti. Biće naređena i obdukcija tijela ubijenog starca. Zasad je krivično djelo okvalifikovano kao ubistvo", rekao je naš izvor.

Muhidin je, nakon ubistva za koje ga terete, otišao kod komšije i rekao šta je uradio. Uznemireni i šokirani susjed je potom pozvao policiju, koja je brzo stigla i nešto kasnije uhapsila pedesetčetvorogodišnjaka.

Otac i sin su u kući živjeli sami, tako da će ono što se dešavalo u kritičnim momentima, po svemu sudeći, ostati misterija.

Pretpostavlja se da je između Fadila i njegovog sina prvo došlo do svađe, koja je izmakla kontroli.

Mještani Kodžaga Polja kažu da su otac i sin živjeli sami. Da li je između njih dvojice i ranije bilo problema, pitanje je na koji niko nema odgovor. U jedno su sigurni - da će se ovako nešto dogoditi, niko nije mogao ni da nasluti.

"Ne mogu da pretpostavim šta se moglo desiti. Kodžaga Polje je malo mjesto i tu ima samo nekoliko kuća. Ni u jednoj vam niko neće moći reći ništa o ovom slučaju, osim što će vam svako potvrditi da je šokiran", rekao je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije