Hronika

Nastavljena akcija "Silva": Uhapšeno još 24 lica

Nastavljena akcija "Silva": Uhapšeno još 24 lica
Foto: N.N. | Nastavljena akcija "Silva": Uhapšeno još 24 lica

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske nastavilo je akciju "Silva" u kojoj preduzima mjere i radnje prema licima za koja se sumnja da su izvršila više krivičnih djela iz oblasti privrednog i opšteg kriminala, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

U MUP-u navode da će više detalja o nastavku akcije biti poznato tokom dana.

ATV javlja da je uhapšeno 24 lica, među kojima i Dragan Vidojević, doskorašnji direktor Šumskog gazdinstva Romanija Sokolac.

Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su 12. juna 21 lice koje se sumnjiči da je na području Sokoca, Rogatice i Pala izvršilo više krivičnih djela.

Uhapšena su lica čiji su inicijali Ž.Z. (34), M.N. (32), M.K. (61), D.Đ. (45), D.K. (33), D.A. (35), M.L. (53), D.V. (40), D.K. (53), B.A. (34), N.A. (30), R.G. (47), G.V. (45), M.S. (31), S.B. (32), M.N. (29), V.B. (52) J.B. (35), svi sa Sokoca, te N.J. (30), B.L. (37) i A.K. (27) sa Pala.

Uhapšeni su osumnjičeni za pustošenje šuma, krađu, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje znakova za obilježavanje robe mjera i tegova, utaja poreza i doprinosa i nedozvoljena trgovina.

Od 21 lica uhapšenog u akciji "Silva", 16 je pušteno da se brani sa slobode, dok je za pet lica predložen pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije