Hronika

Neizvršenjem sudske presude pričinio štetu od 45.000 KM

Neizvršenjem sudske presude pričinio štetu od 45.000 KM
Foto: Ilustracija | Neizvršenjem sudske presude pričinio štetu od 45.000 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj podijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv lica čiji su inicijali S.M. iz ovog grada, zbog osnova sumnje da je kao odgovorno lice u dobojskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi nesavjesnim radom i neizvršenjem pravosnažne sudske presude toj ustanovi pričinio štetu u iznosu od 44.971 KM.

Iz policije navode da prijavljeno lice u toku 2015. godine nije postupilo po pravosnažnoj sudskoj presudi, kojom je bilo dužno vratiti u radni odnos radnicu sa kojom je u julu 2014. godine, suprotno Zakonu o radu i Posebnom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva Srpske, jednostrano raskinut ugovor o radu.

“Na navedeni način je javnoj zdravstvenoj ustanovi prouzrokovana materijalna šteta u ukupnom iznosu od 44.971 KM po osnovu neisplaćenih plata sa zateznim kamatama i troškovima sudskog postupka”, navode iz policije.

Iz policije dodaju da je javna zdravstena ustanova naknadno postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi i uspostavila prava iz radnog odnosa, te izmirila nastale obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije