Hronika

Nepokretnoj majci zario nož u stomak

Nepokretnoj majci zario nož u stomak
Nepokretnoj majci zario nož u stomak

BANJALUKA - Slavko Pejić (56) iz Banjaluke uhapšen je nakon što je pokušao da ubije svoju nepokretnu majku Milku Mirković (81), koju je ubo nožem u stomak i tako joj nanio povredu opasnu po život.

Dogodilo se to u nedjelju popodne, u Gundulićevoj ulici, u zgradi na broju 106, gdje starica i njen sin stanuju.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navela je da su uviđaj izvršili policajci i dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Iz te pravosudne institucije potvrdili su da je tužilac naložio sprovođenje svih potrebnih istražnih radnji, ali i vještačenja, s ciljem da se utvrde sve okolnosti ovog događaja.

"Oštećenoj je pružena ljekarska pomoć i ona je smještena u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka", saopštila je Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Iz Univerzitetske bolnice Klinički centar saopštili su da je pacijentkinja operisana, te zbrinuta, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne.

U stanu u kojem Pejić i Mirkovićeva žive niko se juče nije odazivao na zvono. Komšije nesrećne starice, koje su u nevjerici, na pitanje znaju li šta je pozadina ovog napada, sliježu ramenima. Ipak, ne kriju da su i ranije, u više navrata, čuli kako se sin i majka prepiru.

"Ma, znate šta, ne mogu dušu griješiti pa da kažem nešto što ne znam. Ali, znam da su se često svađali. Ona je, jadna, bila u kolicima, ali se on i nije pretjerano brinuo o njoj. Dešavalo se da ode i ona bi po cijeli dan jaukala, sama u stanu", naveo je jedan od komšija, koji nije želio da se predstavi.

Ne znaju stanari ove zgrade ni mnogo detalja o onome što je uslijedilo nakon što je Pejić ubo svoju majku, ali su, tvrde, vidjeli da je u Gundulićevu stiglo vozilo Službe hitne pomoći, a potom su staricu iznijeli na nosilima.

"Ali  pravo da vam kažem, ja nisam ni slutio šta se dešava. Mislio sam da je žena bolesna, da je zato odvoze. Vidio sam da je i taj njen sin bio uz nju kada su je iznosili. Poslije toga je, ja mislim, uhapšen", kaže jedan od stanara, te dodaje da Mirkovićeva ima još jednog sina, koji živi u Americi.

Jedna žena, koja takođe živi u ovoj zgradi, navodi da je često viđala Pejića, a njegovu majku jako rijetko.

"E, sad, taj muškarac mi je uvijek nekako bio neobičan, čudan, ne znam ni kako bih to objasnila. Staricu nisam viđala, ona je bila u stanu po cijeli dan", naglašava ova žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije