Hronika

Nesreća kod Prnjavora: Priklješteno tijelo Esada Klepe izvukli vatrogasci

Nesreća kod Prnjavora: Priklješteno tijelo Esada Klepe izvukli vatrogasci
Nesreća kod Prnjavora: Priklješteno tijelo Esada Klepe izvukli vatrogasci

BANJALUKA - Esad Klepo (53) iz Pljevalja u Crnoj Gori poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka - Prnjavor.

Nesreća se dogodila u 7.40 u mjestu Hrvaćani.

U nesreći su učestvovali škoda fabija, koju je vozio nastradali Klepo, i mercedes, za čijim volanom je bio Drago Brković (53) iz Prnjavora.

Nakon uviđaja policija je utvrdila da je do nesreće došlo kada je nastradali Klepo, koji se kretao iz pravca Prnjavora, iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i prednjim lijevim dijelom automobila udario u mercedes, koji je dolazio iz pravca Banjaluke.

Crnogorski državljanin poginuo je na mjestu nesreće, dok je Brković prošao sa lakšim povredama, a pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Prnjavor.

Očevici su ispričali da je prizor nakon nesreće bio užasan, jer je beživotno tijelo nastradalog ostalo zaglavljeno u škodi.

"Nismo ga mogli izvući koliko ga je priklještilo, pa smo čekali na dolazak vatrogasaca koji su izvukli nesretnog vozača iz smrskanog automobila", ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Crnogorski državljanin poginuo je na mjestu nesreće, dok je Brković prošao sa lakšim povredama

Okružno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je da je nadležni tužilac naredio da budu sprovedene sve istražne radnje kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće.

Između ostalog, naređeno je da bude izvršena obdukcija tijela nastradalog crnogorskog državljanina, ali i vještačenje tehničke ispravnosti automobila škoda fabija.

Očevici koji su se u trenutku nesreće vozili iza nastradalog ispričali su da je škoda najednom skrenula u suprotnu kolovoznu traku.

"Mercedes je pokušao izbjeći sudar tako što je bježao prema proširenju uz magistralni put, ali bilo je kasno i sudar je bio neizbježan. Sudarili su se prednjim lijevim krajevima automobila", ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Nakon nesreće saobraćaj je bio u kraćem prekidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije