Hronika

Nezapamćena tragedija: Kozarska Dubica obavijena tugom

Nezapamćena tragedija: Kozarska Dubica obavijena tugom
Nezapamćena tragedija: Kozarska Dubica obavijena tugom

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici sutra je dan žalosti zbog nezapamćene porodične tragedije u kojoj je Milena Došen iz ovog grada upucala svoja dva sina i nekoliko sati kasnije podlegla od posljedica trovanja sirćetom.

Milena, koja je bila duševni bolesnik, ubila je Srđana hicem u sljepoočnicu, dok je mlađi sin Dragan preživio prostrelnu ranu u glavi, ali je trenutno u komi i sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne.

Došenova je na sinove pucala iz pištolja marke CZ, kalibra 7,62 milimetra.

Kako saznajemo, pištolj je pripadao porodici i meci su bili sklonjeni, tako da se još ne zna kako ih je Milena našla.

Građani Kozarske Dubice i danas su bili u šoku, nijemi nakon tragedije koju ne pamte ni najstariji mještani. Proslava Đurđevdana, koji slovi kao najradosnija krsna slava, danas je bila u sjeni smrti sugrađana i ogromne tuge koja se osjetila u gradu.

Đurđevdan je danas trebalo da proslavi i porodica Došen. Dan ranije, kad je Željko Došen, otac mladića i Milenin suprug, otišao u nabavku namirnica za slavlje, niko nije ni slutio da će ova porodica biti obavijena u crno uoči svoje slave. Milena je u subotu ujutro čak pozvala komšinicu na kafu za koju ova u tom momentu nije imala vremena.

Nezapamćenom tragedijom ogorčen je i načelnik opštine i predsjednik dubičkog SNSD-a Nino Jauz.

"Divni su to momci. Dragan je predsjednik omladine SNSD-a u Kozarskoj Dubici. Dobar mladić koji je zaposlen u Komunalnoj policiji i završava studije kriminalistike. Imao je planove. Pripremali smo se i za naredne izbore. Molimo boga da bar on preživi. Njegov otac Željko je očajan, cijelu proteklu noć je proveo u Hitnoj pomoći, a danas je otišao u Banjaluku sa našim aktivstima kako bi bio uz sina. Svi smo očajni i nemamo riječi kojim bi opisali našu tugu", kazao je Jauz.

Radenko Reljić, direktor Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, kazao je da je Milena Došen težak duševni bolesnik koja se liječi već deset godina.

"Noć uoči tragedije Milena je bila u Hitnoj pomoći i primili infuziju. Bila je mirna i ništa nije slutilo da bi moglo doći do nervnog rastrojstva. Često je posjećivala i Centar za mentalno zdravlje. Ne znam da li je redovno pila lijekove i šta se to poremetilo u njenoj glavi da je mogla da učini ovako monstruozan zločin", kazao je Reljić.

Srđan i njegova majka Milena biće sahranjeni sutra na gradskom groblju u 14 časova.

Vezane vijesti:

Srđan Došen pogođen jednim metkom u sljepoočnicu, brat Dragan u dubokoj komi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije