Hronika

Nezvanično: U Brčkom zbog droge privedena i djeca političara

Nezvanično: U Brčkom zbog droge privedena i djeca političara
Nezvanično: U Brčkom zbog droge privedena i djeca političara

BRČKO – Policija je do sada privela veći broj lica u akciji suzbijanja trgovine drogom u Brčkom i pretresla kuće, stanove i automobile na pet različitih lokacija, javlja dopisnik Srne.

Portparol policije u distriktu Halid Emkić rekao je da je riječ o jednoj od najsloženijih policijskih akcija na suzbijanju trgovine drogom, kodnog naziva "Rojal" koju provodi brčanska policija u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i Sipom.

On nije mogao potvrditi na koliko lokacija u gradu se vrše pretresi, niti koliko lica je privedeno jer se njihov broj povećava nakon saznanja o umiješanosti novih lica u rasturanje droge.

"Trenutno je priveden veći broj lica na kriminalističko-tehničku obradu. Za da je rano govoriti koliko će ih biti lišeno slobode, pošto je akcija u toku", rekao je Emkić.

Nezvanično, među privedenima su i djeca nekoliko bivših i sadašnjih političkih funkcionera.

Prema informacijama koje je InfoBrčko.com dobio na licu mjesta, između ostalog, pretresena je i porodična kuća zastupnika NDS-a u skupštini Distirkta Stake Stakića (52), te njegov džip koji je bio parktiran na parkingu skupštine.

Takođe, pretresena je i porodična kuća jednog od funkcionera Srpske radikalne stranke u Brčkom, koji je prema informacijama do kojih je došao „Dnevni avaz" priveden zajedno sa sinom i snahom.

Emkić je istakao da se ista akcija provodi na području Bijeljine i Doboja.

Akcija u Bijeljini

 Lice čiji su inicijali C.A. iz Pučila kod Bijeljine uhapšeno je u okviru policijske akcije "Rojal" usmjerene na suzbijanje opojnih droga, potvrđeno je Srni iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Pripadnici bijeljinske policije pretresli su rano jutros stan u kome je boravio C.A. /42/, te da ga lišili slobode i predali Policiji Brčko distrikta, koja trenutno provodi akciju "Rojal".

Portparol direktora policije Republike Srpske Goga Davidović potvrdila je Srni da je cilj akcije razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se na području koje operativno pokriva policija Brčko distrikta i centri javne bezbjednosti Doboj i Bijeljina bavila nelegalnim prometom opojne droge marihuana.

Dopisnik Srne iz Brčkog javlja da je akcija bila usmjerena na 10 lica koja se sumnjiče za rasturanje droge, ali da se nakon kriminalističke obrade povećava broj pretresa lokacija, kao i broj lica povezanih sa ovom kriminalnom grupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije