Hronika

Nije dozvolio kontrolu inspektorima pa ih zaključao u objekat

Nije dozvolio kontrolu inspektorima pa ih zaključao u objekat
Foto: Ilustracija | Nije dozvolio kontrolu inspektorima pa ih zaključao u objekat

SARAJEVO - Sarajevska policija uhapsila je juče S. R. (51) iz Sarajeva zbog sumnje da inspektorima Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove nije dozvolio da obavljaju svoju dužnost, te ih zatvorio u objektu, saopšteno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično javlja "Faktor.ba", tržišni inspektori su juče došli u kontrolu jednog poslovnog objekta na području opštine Centar, a u okviru provođenja specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije. Međutim, S.R. im nije dozvolio da obave svoj posao te ih je još pri tome zaključao u spomenuti objekat.

Policija je ubrzo intervenisala te uhapsila S.R. kao i D.Š. (48) iz Sarajeva koji je osumnjičen za krivično djelo podstrekavanje.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo. Policajci nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je povodom ovog događaja saopštenje na svojoj stranici kojim zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju, te iskazuje punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije