Hronika

Nijemac tražio "suđenu" u Gradišci pa ostao bez stvari

Nijemac tražio "suđenu" u Gradišci pa ostao bez stvari
Nijemac tražio "suđenu" u Gradišci pa ostao bez stvari

GRADIŠKA - Tri nepoznate osobe su u utorak u Gradišci napale i opljačkale Tomasa Bluma (32), državljanina Njemačke, te ga oštetile za oko 600 KM.

Nezvanično saznajemo da su nepoznate osobe Bluma napale u parku u centru Gradiške, koji je manje osvijetljen, a sumnja se da su to mogle izvršiti osobe koje se tu inače okupljaju i konzumiraju narkotike.

Izvor blizak istrazi rekao je da su trojica lopova presrela Bluma sat prije ponoći, te su mu pod okriljem noći otela novčanik sa dokumentima i novcem i mobilni telefon.

Zanimljivo je, kako tvrdi naš izvor, to da je njemački državljanin došao u Gradišku kako bi pronašao djevojku u koju je zaljubljen.

"Zbog specifičnog slučaja i razloga posjete njemačkog državljanina, koji tačno ne zna koga traži, vrši se provjera tačnosti informacija i istinitosti događaja o mogućem razbojništvu koje je prijavila ova osoba", ističe naš izvor, dodajući da Nijemac ne razumije srpski jezik.

Mještani kažu da su površno upoznati s pričom o ovom razbojništvu, ali se sjećaju da je i ranije na meti lopova bio taj dio grada. Kradljivci su do sada tri puta opljačkali kiosk koji se nalazi nedaleko od tog parka.

"Dugo godina je ovaj park na meti vandala i narkomana jer je slabo osvijetljen, pa se tu u noćnim satima okupljaju mladići koji piju do kasno u noć, razbijaju flaše i galame", rekla je mještanka koja je željela da ostane anonimna.

Inače,  veliki broj bh. državljana iz opštine Gradiška nalazi se u inostranstvu, te nije isključeno da je njemački državljanin Tomas Blum u potrazi za nekim od poznanika.

Iz policije su kratko saopštili da je zbog sumnje da je izvršeno razbojništvo o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

"Izvršen je uviđaj i preduzete su aktivnosti na pronalaženju izvršilaca i rasvjetljavanju krivičnog djela", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije