Hronika

Novi Grad: Ubio suprugu jer ga je zatekla s ljubavnicom, uhapšen na željezničkoj stanici

Novi Grad: Ubio suprugu jer ga je zatekla s ljubavnicom, uhapšen na željezničkoj stanici
Novi Grad: Ubio suprugu jer ga je zatekla s ljubavnicom, uhapšen na željezničkoj stanici

NOVI GRAD - Darko Repac (28) iz Novog Grada ubio je u nedjelju hicem u čelo svoju nevjenčanu suprugu (33) Ernestinu Jojić.

Kako saznajemo, Jojićeva je svog nevjenčanog supruga zatekla s ljubavnicom, što je njega najvjerovatnije razbjesnilo, pa ju je prvo istukao, a nakon toga ubio hicem iz pištolja. Cijelo vrijeme u stanu je bila i njihova dvomjesečna beba. Iako je ubrzo uhapšen, Repac je uspio umaći policiji.

Komšije iz zgrade u Vidovdanskoj ulici pričaju da je Repac svoju suprugu, nakon što je pucao u nju, odnio u bolnicu u Prijedoru, međutim doktori joj nisu mogli pomoći i ona je ubrzo preminula. Za to vrijeme, beba je ostala sama u stanu, koji je odzvanjao njenim plačem.

Očevici iz lokala "Rojal", koji se nalazi u toj zgradi, pričaju da je Repac ranjenu suprugu iznio ispred zgrade i izbezumljeno utrčao u lokal vičući: "Pomagajte, pomagajte!" Gosti kafića su istrčali i vidjeli ženu u lokvi krvi. Kako kažu, uspjela je samo da izgovori: "Ubi me pištoljem."

"Repac je otrčao po auto i odvezao je u Hitnu. Kada se vratio, policiji, koja je u međuvremenu došla pred zgradu, rekao je da je u stanu ostala dvomjesečna beba, nakon čega su zajedno otišli u stan", ispričao je jedan od gostiju lokala u noći tragedije koji je želio ostati anoniman.

Policija je Repca odmah uhapsila i odvela u stanicu, međutim, kad su mu skinuli lisice da potpiše dokumente uspio je da odgurne policajce i da im pobjegne. Kako saznajemo, Repac ima "zavidan" policijski dosije, odranije je poznat kao problematičan i prijeke naravi, ali pričaju da se u posljednje vrijeme smirio.

Njegove komšije šokirala je vijest o ubistvu, posebno zbog činjenice da je u to vrijeme u stanu bila i beba.

"Znam da je Darko živio u stanu svoje majke, u kojem se i dogodilo ubistvo. Nedavno se vratio iz Prijedora, gdje je živio s pokojnicom, koja se porodila u februaru ove godine. No, on se vratio sam u stan svoje majke, koja je za vaskršnje praznike otišla kod rodbine u Hrvatsku. Šta se tačno dogodilo niko ne zna, ali čula sam da komšiluk priča kako ga je Ernestina uhvatila s ljubavnicom, nakon čega ju je ovaj premlatio i pucao u nju", ispričala je komšinica.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je dvomjesečna beba u međuvremenu smještena kod rođaka, dok Centar za socijalni rad u Novom Gradu ne sprovede neophodnu proceduru.

Uhapšen na željezničkoj stanici

Policija je rano jutros uhapsila Darka Repca (28) koji je ubio nevjenčanu suprugu Ernestinu Jojić (33) iz Prijedora, saznaje Srna od policijskih izvora.

Repac je uhapšen oko 6.00 časova na željezničkoj stanici Blagaj pored Novog Grada.

On je u nedjelju, 15. aprila, kasno uveče iz pištolja puca u glavu Ernestini Jojić koja je nakon toga preminula juče u 1.30 časova poslije ponoći.

Nakon privođenja, Repac je pobjegao iz Policijske stanice u Novom Gradu juče oko 2.00 časa.

Srna saznaje da su inspektori iz Banjaluke juče cijelo popodne u Policijskoj stanici u Novom Gradu utvrđivali činjenice o bjekstvu uhapšenog Repca.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije