Hronika

Novi detalji otmice u Trebinju: Vujovići doveli pretučenog Brankovića u bolnicu

Novi detalji otmice u Trebinju: Vujovići doveli pretučenog Brankovića u bolnicu
Novi detalji otmice u Trebinju: Vujovići doveli pretučenog Brankovića u bolnicu

TREBINJE - Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje uhapsili su braću Miljana (29) i Vladimira (27) Vujovića iz Bileće zbog sumnje da su oteli Banjalučanina Dragana Brankovića (40), čija je otmica prijavljena jutros oko 10 časova Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Dvojica braće su doveli pretučenog Brankovića u Opštu bolnicu u Trebinju, nakon čega ih je policija i lišila slobode, a pretučeni mladić koji je zadobio niz podliva po glavi i tijelu i posjekotinu na glavi hirurški je zbrinut i van je životne opasnosti.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje je samo potvrđeno da su nakon niza preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji i u najkraćem mogućem roku otmičari locirani i uhapšeni u Trebinju u 15.25, ali nisu željeli precizirati lokaciju na kojoj su ih uhapsili.

Doktor Dobroslav Ćuk, koji je bio dežurni ljekar i primio Brankovića, kaže da se sve dešavalo danas oko 15 časova.

"Radeći kao dežurni ljekar u Opštoj bolnici za hirurške grane, negdje oko 15 časova sam primio povrijeđenog mladića u pratnji dvojice momaka. Tom prilikom mi je povrijeđeni rekao da je pao sa merdevina, iako se odmah vidjelo da su u pitanju udarci, neka tuča ili nešto slično. Naše je bilo da mu pomognemo, a ne da istražujemo, tako da smo ga, s obzirom da se žalio na bolove u grudnom košu i rekao da je gubio svijest, odmah hospitalizovali", naveo je doktor Ćuk.

Nakon napravljenih snimaka glave i grudnog koša, pozvan je i dežurni hirurg, konstatujući da ima kontuziju glave sa jednom posjekotinom na tjemenu, hematome ispod očiju, sa jednim naročito izraženim u predjelu lijeve ušne školjke, te hematome i podlive po grudnom košu, naročito lijevom dijelu, kao i hematome od udaraca na lijevoj nadlaktici i podlaktici.

"On je trenutno na Odjeljenju hirurgije Opšte bolnice Trebinje, gdje mu je odmah zbrinuta posjekotina na tjemenom dijelu glave, a na snimcima nije bilo znakova preloma. Pacijent je sada ovdje na dijagnostičkom i terapeutskom tretmanu, a najvažnije je da nije životno ugrožen", precizirao je Ćuk.

Zgradu Opšte bolnice Trebinje čuvaju pripadnici Jedinice za podršku Centra javne bezbjednosti Trebinje, kao i sobu na Hirurškom odjeljenju u koju je, osim medicinskog osoblja, zabranjen ulazak.

U Centru javne bezbjednosti je u toku kriminalistička obrada dvojice Vujovića u cilju dokumentovanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, nakon čega će biti predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

U cilju što boljeg dokumentovanja ovog djela policija trenutno pretresa prostorije i vozila koja koriste osumnjičeni, a koji su od ranije poznati policiji.

Zanimljivo je da je Miljan trenutno na dopustu odsluženja kazne zatvora u trajanju od osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije