Hronika

Novo Goražde: Motociklista naletio na troje djece, djevojčica poginula

Novo Goražde: Motociklista naletio na troje djece, djevojčica poginula
Novo Goražde: Motociklista naletio na troje djece, djevojčica poginula

NOVO GORAŽDE - Sedmogodišnja djevojčica je poginula, a njeni brat i sestra su povrijeđeni, kada ih je danas na području Novog Goražda, dok su pješačili trotoarom, pokupio motocikl, kojim je upravljao Vukašin Ćuričić (27) iz Čačka.

Saznaju to "Nezavisne" od izvora upućenog u istragu, koji je precizirao da se tragedija dogodila na magistralnom putu Goražde - Ustiprača, pola sata nakon podneva.

"Od dvoje povrijeđenih maloljetnika, jedno ima teške, a drugo lakše povrede. Povrijeđena djeca su transportovana u Univerzitetsku bolnicu Foča", pojašnjava naš sagovornik.

Pojedini izvori tvrde da je u trenutku nesreće sa djecom bila i majka, ali to iz policije nisu mogli da potvrde. Navodno je djevojčica izgubila bitku za život na putu do Kantonalne bolnice u Goraždu.

Na licu mjesta uviđaj je obavio dežurni okružni javni tužilac nadležnog tužilaštva, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Foča.

Motociklista je, kako saznajemo, uhapšen, i danas je, do kasno popodne, trajalo njegovo saslušanje u Policijskoj stanici.

Sudeći po fotografijama sa mjesta događaja, tragedija se dogodila na krivini. Postoje tvrdnje da je motociklista ušao prevelikom brzinom u krivinu i onda izletio na trotoar.

Mještani su danas u nevjerici posmatrali potresne scene, dok je motocikl suzuki bio u travnjaku pored puta.

Inače, samo sat i po nakon ove tragedije, teška saobraćajna nesreća dogodila se i u mjestu Poljice, na dijelu regionalnog puta Lukavac - Živinice, gdje je poginuo vozač, a tri osobe su povrijeđene.

U toj saobraćajnoj nesreći učestvovali su ford i golf, a iz MUP-a TK kazali su da je život izgubio vozač forda, šezdesetšestogodišnji S.A.

Tri povrijeđene osobe, koje su bile u golfu, prevezene su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Uviđaj na mjestu te nesreće obavili su pripadnici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije